Μουσικη

Ο Κάνιε Γουέστ ήθελε να ονομάσει άλμπουμ του «Χίτλερ»

Tι αναφέρει ρεπορτάζ του CNN με φόντο τις αντισημιτικές του δηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Κάνιε Γουέστ
O Κάνιε Γουέστ © ΕPA

Ο Kάνιε Γουέστ φέρεται να είχε δηλώσει την αγάπη του για τον Χίτλερ και τους Ναζί 

Οι αντισημιτικές αναρτήσεις του Κάνιε Γουέστ που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη, καθώς ο ράπερ έκανε παρόμοια σχόλια κατά τη διάρκεια της περιβόητης εμφάνισής του στο TMZ το 2018, όπου είχε υποστηρίξει ότι «τα 400 χρόνια δουλείας των Μαύρων ήταν επιλογή».

Ο 45χρονος ράπερ έκανε μια σειρά από αλλεπάλληλα αντισημιτικά σχόλια τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκινώντας από τις εμπρηστικές αναρτήσεις του που αποτέλεσαν την αφορμή για να αποβληθεί από το Instagram, από το Twitter και να χάσει όλες του τις εμπορικές συνεργασίες. 

Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος εργαζόταν τότε για το TMZ, θυμήθηκε σε ένα νέο επεισόδιο του podcast «Higher Learning» ότι είχε δηλώσει την «αγάπη» του για τον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ναζί, ωστόσο, τα συγκεκριμένα σχόλια κόπηκαν από το τελικό βίντεο. 

Την ίδια ώρα ένα στέλεχος επιχείρησης που δούλευε για τον Γουέστ, δήλωσε στο CNN ότι ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, εν μέρει λόγω της εμμονής του με τον Χίτλερ.

«Επαινούσε τον Χίτλερ λέγοντας πόσο απίστευτο ήταν που κατάφερε να συσσωρεύσει τόση δύναμη και μιλούσε για όλα τα σπουδαία πράγματα που αυτός και το Ναζιστικό Κόμμα πέτυχαν για τον γερμανικό λαό», δήλωσε το άτομο στο CNN.

Το στέλεχος δήλωσε στο CNN ότι ο Γουέστ μίλησε ανοιχτά για την ανάγνωση του «Mein Kampf», του αυτοβιογραφικού μανιφέστου του Χίτλερ του 1925 και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Ναζί και τον Χίτλερ για τη χρήση της προπαγάνδας τους.

Το άτομο αυτό δήλωσε ότι οι άνθρωποι στον στενό κύκλο του Γουέστ είχαν πλήρη επίγνωση του ενδιαφέροντός του για τον Χίτλερ. Τέσσερις πηγές δήλωσαν στο CNN ότι ο Γουέστ είχε αρχικά προτείνει τον τίτλο «Hitler» για το άλμπουμ του 2018 που τελικά κυκλοφόρησε ως «Ye». Δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επικαλούμενοι την ανησυχία τους για επαγγελματική τιμωρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ