Μουσικη

Αστεροειδής έλαβε το όνομα του μυθικού παραγωγού Nile Rodgers

Από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Niles Rodgers: Αστεροειδής πήρε το όνομα του. 

Από τον περασμένο Απρίλιο, ένας αστεροειδής που κινείται στο διάστημα σε τροχιά μεταξύ του Άρη και του Δία είναι πλέον επίσημα γνωστός (τουλάχιστον σε εμάς τους γήινους) ως «Nilerodgers (191911)», σύμφωνα με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU). Έλαβε δηλάδη το όνομα του Nile Rodgers.

Ο παραγωγός ανήκει πλέον στους λίγους προνομιούχους μουσικούς, όπως ο Bob Dylan, ο Freddie Mercury και ο Stevie Wonder, που έχουν έναν αστεροειδή με το όνομά του.

«Όταν σκέφτεσαι τις ταινίες που έχεις δει στο παρελθόν και έλεγαν: “Μόλις είδαμε έναν αστεροειδή και πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε τροχιά προς οτιδήποτε… αυτός ο αστεροειδής είναι ο Nilerodgers!”», είπε γελώντας. «“Ω, Θεέ μου, θα συγκρουστεί απευθείας με…” Είναι τόσο τρελό. Είναι τόσο εξωπραγματικό», συνέχισε.

Η σύντροφός του, Nancy Hunt, και ο στενός τους φίλος, Simon Lowery – ο οποίος εργάζεται για το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο που στεγάζει «το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε» – του παρέδωσαν ένα πιστοποιητικό από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση. Η Nancy Hunt του χάρισε επίσης ένα μοναδικό ρολόι Bulova που δείχνει την ακριβή θέση του αστεροειδούς εκείνη την ημέρα.

O Νile Rodgers είναι από τους κορυφαίους εν ζωή παραγωγούς όλων των εποχών. Έχει λάβει μέρος έμμεσα ή άμεσα σε παραγωγές που έχουν πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια αντίτυπα. Ενδεικτικά: Diana — Diana Ross (1980), KooKoo — Debbie Harry (1981), Let's Dance — David Bowie (1983), Hearts and Bones — Paul Simon (1983), Like a Virgin — Madonna (1984), Boys and Girls — Bryan Ferry (1985) L Is for Lover — Al Jarreau (1986), True Colors — Cyndi Lauper (1986) και πολλά άλλα άλμπουμ.