Μουσικη

Αφιερωμένο εξαιρετικά: Ο Χρήστος Βολικάκης διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης διαλέγει και αφιερώνει το «Eye of the Tiger» από την μπάντα Survivor

«Eye of the Tiger» των Survivor: H ιστορία του τραγουδιού

Ο Jim Peterik βρήκε ένα ηχογραφημένο μήνυμα στον τηλεφωνητή του από τον Silvester Stallone όπου ζητούσε τη βοήθειά του για να ντύσει ηχητικά την ταινία Rocky III «Κάτι που να ακούγεται νεανικό, με ρυθμό» του είπε. Την επόμενη ημέρα ο κιθαρίστας Frankie Sullivan πήγε στο γκρουπ με ένα φάκελο που είχε παραλάβει από το ταχυδρομείο. Περιείχε μια βιντεοκασέτα Betamax, η οποία είχε τρία μόνο λεπτά από μια πρόχειρη εκδοχή της ταινίας. Στις σκηνές που είδαν ο Mr. T ήταν αντιμέτωπος με τον Rocky ενώ άκουσαν στίχους από το «Another one bites the dust» των Queen και απογοητεύτηκαν - είχαν αρνηθεί τη συνεργασία στο Stallone.
Λίγες μέρες αργότερα, οδηγώντας, τους ήρθε η ιδέα ότι θα ήταν τέλεια αν μπορούσαν να συνδυάσουν το riff του τραγουδιού τους με τις κινήσεις των δύο αντιπάλων και τον ήχο της κάθε γροθιάς. Αμέσως ο Sullivan προσάρμοσε τους πρώτους στίχους και κάλεσαν τον Stallone για να τους στείλει ολόκληρη την ταινία. Όταν είδαν όλο το φιλμ, άκουσαν τον Apollo να λέει τη φράση: «You had that eye of the tiger, man, the edge …You gotta get it back», μια φράση καθόρισε τα πάντα.
Το 1982 οι Survivor έγραψαν το «Eye Of The Tiger» για την ταινία «Rocky III» που έγινε μεγάλη επιτυχία και μέχρι σήμερα παίζει στα ραδιόφωνα παγκοσμίως ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άθλημα της πυγμαχίας.

Survivor - Eye Of The Tiger (Official HD Video)

Τα νέα του Χρήστου Βολικάκη

Την προηγούμενη εβδομάδα (20/9) ανακοινώθηκε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό η επιστροφή του Χρήστου Βολικάκη -που πριν λίγο διάστημα έγινε πατέρας- στο ποδηλατικό του τμήμα. «Το 2017 ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές με παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια και καταφέραμε να φτάσουμε τον αγαπημένο μας Παναθηναϊκό στην κορυφή της ελληνικής ποδηλασίας, αναδεικνύοντας πρωταθλήτρια την ομάδα πίστας και πρώτο τμήμα στον ερασιτεχνικό Παναθηναϊκό. Επιστρέφω γεμάτος όρεξη και είμαι έτοιμος να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι στην κορυφή γιατί πολύ απλά εκεί είναι η θέση του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Βρανόπουλου και τον κύριο Μαλακατέ που με αγκαλιάσανε από την πρώτη στιγμή και φυσικά στον team manager  της ποδηλασίας Σωτήρη Περίδη για όσα κάνει για αυτή την ομάδα. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο του Παναθηναϊκού και σας υπόσχομαι πως εμείς θα δίνουμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους πάντα το 110%» λέει αποκλειστικά στην Αthens Voice. Ο αθλητής που έχει κατακτήσει πάνω από 90 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατέχει 11 εθνικά ρεκόρ και βρίσκεται στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του scratch, στην 1η θέση στο αγώνισμα του omnium και στην 3η θέση στο αγώνισμα points race φιλοδοξεί να συνεχίσει τις επιτυχίες και τη φετινή χρονιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ