- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατακόρυφη αύξηση στα streams των τραγουδιών για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Διαμάχη στους Sex Pistols μετά τον θάνατό της
Τα τραγούδια για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση στα streams στις πλατφόρμες μουσικής.
Την εβδομάδα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β' του Ηνωμένου Βασιλείου τα τραγούδια για τη βασίλισσα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικής.
Σύμφωνα με το Billboard, το τραγούδι των Smiths του 1986 «The Queen Is Dead» κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε streams.
Στις 7 Σεπτεμβρίου η επιτυχία του αγγλικού ροκ συγκροτήματος συγκέντρωσε στις ΗΠΑ 6.000 streams και μία μέρα αργότερα, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου υπήρξε άνοδος κατά 1.687%, δηλαδή καταγράφηκαν 114.000 streams.
Επίσης, επανήλθε στο προσκήνιο η επιτυχία των Sex Pistols του 1977 «God Save The Queen», η οποία από τα 11.000 έφθασε τα 81.000 streams (αύξηση 650%).
Στις πλατφόρμες μουσικής πολλοί χρήστες άκουσαν ξανά το «Her Majesty» των Beatles (1969) και το τραγούδι των Stone Roses του 1989 «Elizabeth My Dear». To πρώτο κατέγραψε άνοδο στα streams κατά 269% (από περίπου 1.000 σε 3.000 streams) και το δεύτερο 224% (από περίπου 500 σε 1.500 streams).
Θάνατος Ελισάβετ Β' - Διαμάχη στους Sex Pistols
Πάντως οι Sex Pistols βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ των μελών του γκρουπ. Ο Τζον Λίντον αποστασιοποιήθηκε από το συγκρότημα και το κατηγόρησε ότι προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» τον θάνατο της βασίλισσας.
Σε μήνυμά του στο Twitter, το τωρινό συγκρότημα του Λίντον, Public Image Ltd εξήγησε ότι ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols αποκηρύσσει οποιαδήποτε υποτιθέμενη «εμπορική» δραστηριότητα που συνδέεται με το διάσημο πανκ τραγούδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Ο μυθικός frontman και μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE πριν τη headline εμφάνισή τους στο Sani Festival
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «ένα πραγματικό πανεπιστήμιο»
Ένα «ιδανικό» setlist του Κέιβ για την επόμενη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.