Μουσικη

H Kid Moxie διασκεύασε το «Creep» των Radiohead για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Maestro»

Ένα τραγούδι που θα ακουστεί και θα συζητηθεί πολύ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Kid Moxie διασκεύασε το «Creep» των Radiohead για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Maestro»
© Paige Von Bank

H Kid Moxie μιλάει στην ATHENS VOICE για τη διασκευή του τραγουδιού «Creep» των Radiohead στο σάουντρακ της νέας τηλεοπτικής σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Maestro».

Η cinematic pop μουσική της Kid Moxie έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις, ανάμεσα στις οποίες καμπάνιες της Victoria’s Secret, τηλεοπτικές εκπομπές και ανεξάρτητες ταινίες. Η τολμηρή της απόφαση να διασκευάσει με μία ονειρική neo-noir ατμόσφαιρα το τραγούδι “Creep” των Radiohead για το σάουντρακ της νέας τηλεοπτικής σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “Maestro”, που θα αρχίσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο στο Mega είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί. Όπως είναι σίγουρο πως η διασκευή της θα ακουστεί πολύ.

Maestro | ΝΕΟ Πρόγραμμα | Ερχεται

Ένα απόσπασμα από το τραγούδι -που θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου- ακούγεται ήδη στα επίσημα τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς. Ένα βιντεοκλίπ που θα συνοδεύσει την επίσημη αποκάλυψή του, βρίσκεται στα σκαριά. Η Kid Moxie aka Έλενα Χαρμπίλα εξήγησε στην ATHENS VOICE πώς οδηγήθηκε στη μεταμόρφωση του iconic τραγουδιού και έκανε status update στα μελλοντικά της σχέδια.

Πώς προέκυψε η διασκευή σας στο “Creep” των Radiohead;
Η ιδέα ήταν του  Χριστόφορου Παπακαλιάτη για τη σειρά του “Maestro” που θα αρχίσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο. Μου είχε πει ότι του άρεσε μια παλαιότερη διασκευή που είχα κάνει στο “Big In Japan” και ότι θα του άρεσε να έκανα και εδώ κάτι παρόμοιο. Το “Creep” μου βγήκε αρκετά dark / αγαπησιάρικο, το οποίο βέβαια δένει και με το βασικό storyline της σειράς.

Δεν σας φόβισε η ιδέα να μεταμορφώσετε ένα τόσο σπουδαίο τραγούδι;
Πολύ, αλλά αυτό για μένα λειτουργεί (ευτυχώς) ως κίνητρο. Είναι ένα κομμάτι iconic με φανατικούς οπαδούς. Εννοείται ότι ελπίζω να αρέσει στον κόσμο η δική μου εκδοχή, αλλά ταυτόχρονα περιμένω ότι σίγουρα θα φάω και κάποιο κράξιμο. Δεν με ενοχλεί αυτό πάντως, “any publicity is good publicity” όπως είχε πει και ο Oscar Wilde.

Kid Moxie
© Paige Von Bank

Ποια στοιχεία αισθάνεστε πως δώσατε στη δική σας εκδοχή;
Εκτός από το σκοτεινό ρομαντικό στοιχείο, νομίζω ότι υπάρχει και μια πιο αιθέρια και θηλυκή (εκ των πραγμάτων) διάσταση στη δική μου εκδοχή.

Θυμάστε την πρώτη φορά που ακούσατε το “Creep” των Radiohead;
Δεν θυμάμαι την πρώτη φορά αλλά θυμάμαι να το γουστάρω πολύ στο Λύκειο και να παίζω το βίντεο στο repeat. Ήταν τόσο όμορφα φωτισμένο, τόσο απλό αλλά το συναίσθημα που έβγαζε ήταν καθηλωτικό.

Πού βρίσκεστε τώρα και τι ετοιμάζετε για το μέλλον;
Βρίσκομαι Ελλάδα μέχρι τέλος του χρόνου, δουλεύω πάνω στο σάουντρακ της σειράς του Βασίλη Κεκάτου "Milky Way" που θα προβληθεί στο Mega και ταυτόχρονα ετοιμάζω και τον επόμενό μου δίσκο (πάντα σε στιλ cinematic pop!)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ