Μουσικη

Όταν η Ειρήνη Παππά συμμετείχε σε δίσκο των Aphrodite’s Child

Τα φωνητικά ανάμεσα στην Αποκάλυψη και τον οργασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειρήνη Παπά
Ειρήνη Παπά © Getty Image

H Ειρήνη Παππά εκτός της πλούσιας καριέρας σε θέατρο και κινηματογράφο, είχε συμμετάσχει και σε δίσκο της μπάντας Aphrodite’s Child.

Στη μακρά πορεία της στο θεατρικό και κινηματογραφικό στερέωμα, η Ειρήνη Παππά αποτέλεσε το επίκεντρο θαυμασμού σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, στην πλούσια καριέρα της υπήρξε και μια αξιομνημόνευτη μουσική στιγμή, όταν μπήκε στο στούντιο για να χαρίσει τη φωνή της σε κομμάτι των Aphrodite’s Child.

Συγκεκριμένα, αυτό έγινε στο «∞ (Infinity)», το κομμάτι του δίσκου που έγραψε ιστορία για την ελληνική δισκογραφία, αλλά και για το progressive rock γενικότερα, «666», από τη μπάντα των Βαγγέλη Παπαθανασίου και Ντέμη Ρούσσου.

Aphrodite's Child - ∞ (Infinity) (HQ)

Ο Κώστας Φέρρης, του οποίου την υπογραφή φέρει το άλμπουμ, ήθελε αρχικά κάποιον αφηγητή με έντονη βρετανική προφορά. Ωστόσο, στο κομμάτι επιλέχθηκε η Ειρήνη Παππά, η οποία ακούγεται σε ένα επαναλαμβανόμενο μάντρα να λέει: «I was, I am, I am to come» συνοδευόμενη από κρουστά που έπαιξε ο Παπαθανασίου. Η φράση είναι ένα εδάφιο από την Αποκάλυψη του Ιωάννη και μεταφράζεται ως «Εγώ που ήμουν και είμαι και θα έρθω». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ