Μουσικη

The National και Bon Iver δεν μπορούν να ξεπεράσουν το παρελθόν στο νέο τους τραγούδι «Weird Goodbyes»

Μια μουσική αφιέρωση για τα περίεργα «αντίο» που μπορεί να πούμε

The National και Bon Iver συνεργάζονται στο νέο τραγούδι «Weird Goodbyes» - Το lyric video που κυκλοφόρησε και οι δηλώσεις του Matt Berninger για την έμπνευσή του
The National © Josh Goleman

The National και Bon Iver συνεργάζονται στο νέο τραγούδι «Weird Goodbyes» - Το lyric video που κυκλοφόρησε και οι δηλώσεις του Matt Berninger για την έμπνευσή του

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το φετινό καλοκαίρι το συγκρότημα The National κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρία 4AD ένα από τα καινούργια τραγούδια που παρουσίασε ζωντανά κατά τη διάρκεια της περιοδείας του που ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το νέο single “Weird Goodbyes” βρίσκει τους The National να συνεργάζονται με τον Justin Vernon των Bon Iver και στο στούντιο, εκτός από τις συναυλιακές τους εμφανίσεις. Στο τραγούδι συμμετέχουν και τα έγχορδα της London Contemporary Orchestra, σε ενορχήστρωση του Bryce Dessner.

«Το τραγούδι μιλάει για τη στιγμή που έχεις αφήσει το παρελθόν, προχωράς μπροστά αλλά ξαφνικά αρχίζουν και σε κατακλύζουν δεύτερες σκέψεις» δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Matt Berninger. Ενώ ο Aaron Dessner πρόσθεσε: «Το “Weird Goodbyes” ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχαμε γράψει. Το παραέκανα παίζοντας ντραμς, όπως πάντα, και κατέληξα σε ένα ρυθμό που μου κόλλησε στο κεφάλι. Ακουγόταν σαν κάτι που μόνο ο Bryan θα μπορούσε να παίξει. Χτίσαμε το τραγούδι πάνω σε αυτό το ρυθμό. Η μελωδία και τα λόγια του Matt φάνηκαν τόσο όμορφα και συγκινητικά από την αρχή - θρηνώντας μια απώλεια αθωότητας και κινήτρων, κρατώντας τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που αναπόφευκτα ξεχνιούνται και τη θλίψη που όλοι αισθανόμαστε σε περίεργα αντίο που μπορεί να πούμε.»

The National και Bon Iver συνεργάζονται στο νέο τραγούδι «Weird Goodbyes» - Το lyric video που κυκλοφόρησε και οι δηλώσεις του Matt Berninger για την έμπνευσή του
Bon Iver © Graham Tolbert & Eric Timothy Carlson

Σχετικά με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Justin Vernon, ιδρυτή του indie folk σχήματος Bon Iver στο τραγούδι, ο Aaron Dessner, πολυοργανίστας και ιδρυτικό μέλος των The National,  σχολίασε: «Με κάποιο τρόπο άκουγα τη φωνή και την καρδιά του φίλου μας, Justin, από την αρχή σε αυτό το τραγούδι. Του το στείλαμε και τον άγγιξε. Και έπειτα το τραγούδησε τόσο όμορφα μαζί με τον Matt.»

«Είναι εκπληκτικό πώς οι The National συνεχίζουν να εμφυσούν τόσο πόνο και ομορφιά στη μουσική τους. Μου αρέσει πολύ αυτό» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχόλια που υπάρχουν από τους ακροατές στο lyric video clip του τραγουδιού στο YouTube. Και οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε πως δεν είναι μόνο πολύ πετυχημένο αλλά κι ένας ωραίος τρόπος να αποχαιρετίσουμε το φετινό καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το άγνωστο φθινόπωρο που έρχεται.

The National (feat. Bon Iver) - Weird Goodbyes [Official Lyric Video]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ