Μουσικη

Ronnie James Dio: Το πρώτο trailer από το πρώτο επίσημο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Tο αποκαλυπτικό υλικό του «DIO: Dreamers Never Die» και οι άγνωστες πλευρές του θρυλικού τραγουδιστή

Δημήτρης Αθανασιάδης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

To ντοκιμαντέρ «DIO: Dreamers Never Die» για τη ζωή και τη μουσική του τραγουδιστή Ronnie James Dio κάνει πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου

Το πρώτο ντοκιμαντέρ με την έγκριση των ανθρώπων που διαχειρίζονται την πνευματική κληρονομιά του Ronnie James Dio, του Ronald James Padavona, έρχεται σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες για να προβάλει το άγνωστο πορτρέτο του θρυλικού metal ειδώλου και να αναδείξει τόσο την ερμηνευτική του στόφα όσο και την ιδιοσυγκρασία του.

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “DIO: Dreamers Never Die” δόθηκε στη δημοσιότητα προετοιμάζοντας εκατομμύρια fans του θρυλικού τραγουδιστή για την παγκόσμια πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, με μια ακόμα προβολή, στις 2 Οκτωβρίου, να ολοκληρώνει το διήμερο κινηματογραφικό event. Η προβολή της ταινίας στις 500 επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες θα περιλαμβάνει και τις σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ, δίνοντας έναν ακόμα λόγο στους θεατές να δώσουν το παρών.

Εστιάζοντας στην απίστευτη άνοδο του Ronnie James Dio από τις doo-wop crooner στιγμές της δεκαετίας του 1950 έως τις πρώτες rock μέρες στους Elf και τους Rainbow του Ritchie Blackmore, το ντοκιμαντέρ «DIO: Dreamers Never Die» φιλοδοξεί να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα τυπικό rockumentary.

Η ιστορική αντικατάσταση του Ozzy Osbourne στο μικρόφωνο των Black Sabbath και η εδραίωση του τραγουδιστή με το δικό του συγκρότημα αργότερα, τους Dio, αναμένεται να εξιστορηθεί μέσα από αδημοσίευτα πλάνα και φωτογραφικό υλικό που δεν έχουμε δει ξανά, όπως στιγμιότυπα με τους πιο στενούς ανθρώπους του, την οικογένεια και τους φίλους του, μεταξύ των οποίων οι Wendy Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk και Jack Black.

Ιχνηλατώντας τα στοιχεία και την επίδραση της προσωπικότητας της αναγνωρίσιμης και δημοφιλούς rock φιγούρας που έκανε χαιρετισμό - trademark τα περιβόητα «κερατάκια» με τα δάχτυλά του, το ντοκιμαντέρ “DIO: Dreamers Never Die” υπογράφουν σκηνοθετικά οι Demian Fenton και Don Argott.

«Άνθρωποι που έχουν πεποίθηση, ταλέντο και καρδιά όπως ο Ronnie James Dio είναι σε έλλειψη αυτές τις μέρες. Είναι αναζωογονητικό να μοιράζεσαι την εμπνευσμένη ιστορία του να πιστεύεις στον εαυτό σου και να κυνηγάς τα όνειρά σου. Ως μόνιμοι θαυμαστές του Dio, είναι απίστευτα ταπεινό να μεταφέρουμε το ταξίδι του Ronnie στην οθόνη και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με το κοινό» δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες.

Στις αρχές της χρονιάς, η Wendy Dio αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από το ντοκιμαντέρ - τη χρηματοδότηση και την παραγωγή του οποίου ανέλαβε η BMG. «Είδα πρόσφατα μια πρώιμη μορφή του. Ήταν πολύ συναισθηματικό. Είναι πολύ διαφορετικό από την πρόσφατη βιογραφία του. Σκέψου πως το βιβλίο τελειώνει στο 1986 με τη συναυλία του Ronnie στο Madison Square Garden. Το ντοκιμαντέρ όμως διανύει όλη του την πορεία μέχρι το τέλος και ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. Το έβλεπα μαζί με τον εκδότη μου και έναν εκπρόσωπο της BMG, που χρηματοδοτεί το ντοκιμαντέρ. Όλοι μας κλάψαμε. Είναι ειλικρινά ενδιαφέρον και πολύ καλό. Οι Rob Halford, Lita Ford, Jack Black, Eddie Trunk, Mick Wall (συγγραφέας της βιογραφίας του Dio), όλοι εμφανίζονται» είχε εκμυστηρευτεί στον αργεντινό δημοσιογράφο Lucas Gordon.

Η γυναίκα και manager του Ronnie James Dio υπήρξε περισσότερο αποκαλυπτική το καλοκαίρι αφού σε συνέντευξή της στη Full Metal Jackie, δήλωσε πως ο θρυλικός τραγουδιστής είχε γράψει το “Holy Diver” και το “Don't Talk To Strangers” πριν αποχωρήσει από τους Black Sabbath το 1982, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύο κλασικά τραγούδια που άφησαν εποχή προορίζονταν για το συγκρότημα.

Θα μάθουμε περισσότερα για αυτή την ιστορία στο ντοκιμαντέρ; Περιμένοντας μαζί με την προβολή του “DIO: Dreamers Never Die” το soundtrack που θα το συνοδεύει και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, μπορούμε να ελπίζουμε πως ναι.

Ο Ronnie James Dio πέθανε από καρκίνο του στομάχου στις 16 Μαΐου 2010 σε ηλικία 67 ετών. Ήταν γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς τραγουδιστές στην ιστορία του heavy metal. Ο τραγουδιστής, ο οποίος ηχογραφούσε και έκανε περιοδείες με τους Black Sabbath Heaven & Hell πριν από την ασθένειά του, διαγνώστηκε με καρκίνο στο στομάχι στα τέλη του 2009. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση τον Απρίλιο του 2010 στα βραβεία Revolver Golden Gods στο Λος Άντζελες.

Δείτε και διαβάστε το φωτορεπορτάζ του Χρήστου Κισατζεκιάν για την πρώτη συναυλιακή βραδιά των DIO στην Ελλάδα, στο Ρόδον Club, το 1993.