Μουσικη

Αφιερωμένο εξαιρετικά: Ο Λάκης Γαβαλάς διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο Λάκης Γαβαλάς διαλέγει και αφιερώνει το «Δεν υπάρχουν λόγια» της Χαρούλας Αλεξίου.

· 

«Δεν υπάρχουν λόγια» της Χαρούλας Αλεξίου: Η ιστορία του τραγουδιού

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1988 σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και σύνθεση του Χρήστου Νικολόπουλο, στο άλμπουμ της δημοφιλούς ελληνίδας τραγουδίστριας «Η νύχτα θέλει έρωτα». Η Χάρις Αλεξίου, που είναι η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, τη δεκαετία που 1980 ανέδειξε περισσότερο από πριν το «λαϊκό της προφίλ» μέσα από συνεργασίες με συνθέτες όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος κ.α.

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες. Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Παρότι η ίδια δε συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009). Η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γίωργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009.

Δεν υπάρχουνε λόγια - Χάρις Αλεξίου (Video)
Δεν υπάρχουνε λόγια - Χάρις Αλεξίου (Video)
Δεν υπάρχουνε λόγια - Χάρις Αλεξίου (Video)

Τα νέα του Λάκη Γαβαλά

Ο Λάκης Γαβαλάς έγραψε βιβλίο για τη ζωή του που κυκλοφορεί από τον Οκτώβριου του 2021 από τις εκδόσεις Άγκυρα με τίτλο «Loaded». Στις σελίδες του βιβλίου, που επιμελήθηκε η Μαρία Βόλλη, ο Λάκης Γαβαλάς αφηγείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, το καλλιτεχνικό του ξεκίνημα ως χορευτής στα νεανικά του χρόνια, τη διαδρομή του στον χώρο της μόδας ως επιχειρηματίας και δημιουργός, τις συναντήσεις του με διάσημες προσωπικότητες, τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού του στη φυλακή και τέλος την επανεκκίνησή του στο σήμερα σε όλα τα πεδία της ζωής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ