Μουσικη

Η Beyonce ηχογραφεί ξανά τραγούδι του τελευταίου της δίσκου - Θεωρείται προσβλητικό για ΑμΕΑ

Η λέξη «δεν χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα με επιβλαβή τρόπο. Θα αντικατασταθεί στους στίχους» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της σταρ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Beyonce: Κριτική για το τραγούδι «Heated» που προσβάλει ΑμεΑ.

Το τραγούδι «Heated», το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή στο άλμπουμ «Renaissance» φαίνεται πως περιείχε έναν υποτιμητικό όρο για μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης. Την ίδια ώρα η φιλανθρωπική οργάνωση Disability Scope ζήτησε επίσης από την Μπιγιονσέ να ηχογραφήσει ξανά το τραγούδι, παραλείποντας την προσβολή.

«Τα λόγια έχουν σημασία γιατί ενισχύουν τις αρνητικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ καθημερινά», δήλωσε ο Γουόρεν Κιργουάν. «Η Μπιγιονσέ είναι εδώ και πολύ καιρό πρωταθλήτρια της περιεκτικότητας και της ισότητας, γι’ αυτό την παροτρύνουμε να αφαιρέσει αυτόν τον προσβλητικό στίχο».

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της σταρ μιλώντας στο BBC είπε ότι η λέξη, που χρησιμοποιήθηκε, μπορεί να έχει διαφορετική σημασία στις ΗΠΑ. «Δεν χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα με επιβλαβή τρόπο», τόνισε. «Θα αντικατασταθεί στους στίχους», πρόσθεσε, χωρίς να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Η αντίδραση ήρθε μερικές εβδομάδες αφότου και η Αμερικανίδα σταρ Lizzo ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε την ίδια λέξη στο τραγούδι GRRRLS.

Aξίζει να σημειωθεί στο ίδιο επίμαχο κομμάτι η Βeyonce αναφέρετεαι αγαπημένο μέλος της οικογένειάς της, στον εκλιπόντα θείο της Jonny.