Μουσικη

Αφιερωμένο εξαιρετικά: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «The Show Must Go On» των Queen

«The Show Must Go On» των Queen: Η ιστορία του τραγουδιού

Ήταν Ιούνιος του 1991, όταν ο Freddie Mercury με τους Queen, ηχογραφούσαν το τελευταίο τους album με τίτλο «Innuendo». Το «The Show Must Go On» έγινε ο ύμνος στη θέληση και την αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του δύσκολου και δύσβατου αγώνα. Και ο Freddie Mercury, τον αγώνα αυτόν τον γνώριζε μιας και έδινε τον μεγαλύτερο αγώνα για την ίδια του τη ζωή. Το τραγούδι είχε γραφτεί από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Bryan May. Ήταν εκείνη την εποχή που ο Mercury είχε διαγνωστεί με AIDS. Ωστόσο, συνέχιζε με το ίδιο πάθος, ζήλο και στόχο τις ηχογραφήσεις και τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας.

Ο May έβλεπε την κατάσταση του Mercury να χειροτερεύει και δίσταζε να του το παρουσιάσει. Όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να το κάνει, με τη βοήθεια του μπασίστα John Deacon, το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε και ήθελε να βεβαιωθεί ήταν αν ήταν σε θέση ν’ αποδώσει, μιας κι ο οργανισμός του Mercury ήταν ήδη βεβαρημένος από την ασθένεια που είχε αρχίσει να τον καταβάλλει σημαντικά. Αξέχαστη, όμως ήταν η απάντηση του ιδίου στον Bryan May όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να αντέξει.

Πίνοντας μια βότκα και γεμάτος συγκίνηση του απάντησε: «I’ll f** do it, darling». Η ηχογράφηση είχε ξεκινήσει να γίνεται όταν η ασθένεια ήταν ήδη στα τελευταία της στάδια. Χαρακτηριστικό της κατάστασης της υγείας του Mercury, ήταν πως το βίντεο του τραγουδιού αποτελούνταν από πολλά και μικρά αποσπάσματα από clips παλαιότερων τραγουδιών μιας και δεν είχε πλέον τις δυνάμεις ν’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μαγνητοσκόπησης ενός νέου βίντεο. Οι στίχοι του τραγουδιού τον είχαν αγγίξει τόσο πολύ που δεν υπήρχε περίπτωση να μην το ερμηνεύσει. Ο Mercury, όσο κι αν έβλεπε το τέλος του να πλησιάζει, μέσω του τραγουδιού αυτού θέλησε να περάσει το μήνυμα πως μέχρι να έρθει εκείνο το τέλος, το σόου είναι απαραίτητο να συνεχιστεί παρέα με τη ζωή που δεν σταματάει.

Στις 14 Οκτωβρίου του 1991, το τραγούδι, κυκλοφόρησε σε single στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την προώθηση του Greatest Hits II, έξι εβδομάδες πριν τον θάνατό του Freddie Mercury. Μετά τον θάνατο του το single μπήκε ξανά στα βρετανικά τσαρτ κι έκτοτε έγινε γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ένα από τα πιο θριαμβευτικά τραγούδια, ένα τραγούδι θρύλος.

Τα νέα της Ευαγγελίας Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, κατέκτησε τη φετινή χρονιά τη χάλκινη θέση στο παγκόσμιο του Ιουνίου αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο καλλιτεχνικής κολύμβησης. Επόμενος σταθμός το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη τον Αύγουστο.