- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ένας Κήπος για όλους στο Μέγαρο Μουσικής
Αυτό το καλοκαίρι δεν έχεις δικαιολογία να μην περάσεις ένα βράδυ στον κήπο του Μεγάρου. Συναυλίες, προβολές, θέατρο σκιών, ακόμα και χωρίς εισιτήριο.
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής: αναμεταδόσεις μεγάλων ορχηστρών, η Γιορτή της Μουσικής, αλλά και οι Μ. Μητσιάς, Δ. Δημοσθένους, Μ. Σάττι, Μ. Κιτσικόπουλος
Με ένα κοκτέιλ στο χέρι και καλή παρέα, τα βράδια του καλοκαιριού κυλούν υπέροχα και στην πόλη. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι καθισμένος στο γρασίδι σε έναν από τους ομορφότερους κήπους του κέντρου κι απολαμβάνεις κλασικές και αγαπημένες μελωδίες, θρυλικά φιλμ και τις ασπρόμαυρες φιγούρες που «χρωμάτισαν» τα παιδικά μας χρόνια. Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής έχει ραντεβού για όλους.
Γιατί πώς αλλιώς θα ταξιδέψεις (εντελώς δωρεάν) στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους για να απολαύσεις διάσημες ορχήστρες και μουσικούς; Συναντήσεις κορυφής επί της οθόνης, από τη West-Eastern Divan Orchestra με τον Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, τη βιολονίστα Άννε-Ζοφί Μούτερ και τον τσελίστα Γιο-Γιο Μα (στις 9/6) στην Εβδομάδα Μότσαρτ του Σάλτσμπουργκ με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και τη μεσόφωνο Τσετσίλια Μπάρτολι (23/6) αλλά και στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης όπου ο σερ Σάιμον Ρατλ διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου (30/6) και ο Άντρις Νέλσονς τη Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ με τον πιανίστα Γέφιμ Μπρόνφμαν (7/7) μας επιφυλάσσουν οι μαγνητοσκοπημένες συναυλίες της UNITEL, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου.
Δωρεάν και τα live για τη Γιορτή της Μουσικής (21/6) όπου δίνουν το «παρών» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζοντας την Πρώτη Συμφωνία του Μπετόβεν υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση και, επίσης, το Σύνολο κρουστών Τύπανα και οι νέοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στις Ανοιχτές Πλατφόρμες, τις ακροάσεις του Μεγάρου, η Χριστίνα Ψύχα με το συγκρότημά της και ο Γιάννης Λουκάτος με τους Hot Club de Grèce.
Σου αρέσει η ιδέα για θερινό σινεμά στον κήπο; Ο γνωστός πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος επενδύει μουσικά με πρωτότυπες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς το θρυλικό «Νοσφεράτου» του Μούρναου, εκατό χρόνια αφότου η σπουδαία εξπρεσιονιστική ταινία συνάντησε για πρώτη φορά το κοινό (17/6).
Την τιμητική του έχει φυσικά και το ελληνικό τραγούδι με σημαντικούς και αγαπημένους ερμηνευτές στη σκηνή. Ο Μανώλης Μητσιάς (14/6) θα μοιραστεί μεγάλες επιτυχίες του (σε μουσική των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Λοΐζου, Κηλαηδόνη, Μικρούτσικου κ.ά.), ο Δώρος Δημοσθένους (28/6) έρχεται με διάθεση ερωτική και η Μαρίνα Σάττι (1/7) με αγαπημένες στιγμές από το δισκογραφικό της ντεμπούτο και νέα κομμάτια.
Αν, πάλι, ψάχνεις ωραίες ιδέες για οικογενειακές εξόδους, από τον κήπο του Μεγάρου δεν θα λείψει ούτε ο Καραγκιόζης. Για τέσσερα βράδια συναντά τον «Μεγαλέξανδρο και τον δράκο» μέσα από τις παραστάσεις του Θιάσου του Ηλία Καρελλά (4, 5/7 και 11, 12/7).
Χορηγός των Εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου: MOTOR OIL.
INFO:
Το Μέγαρο στον Κήπο, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333, www.megaron.gr. Αναμεταδόσεις Μεγάλων Ορχηστρών & Γιορτή της Μουσικής, είσοδος ελεύθερη. Παραστάσεις Καραγκιόζη €10.
Συναυλίες €15.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.