Μουσικη

Πέθανε ο Alan White, drummer των Yes - Είχε συνεργαστεί με τον Τζον Λένον

Είχε συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς μουσικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Άλαν Γουάιτ, ντράμερ των Yes
O Άλαν Γουάιτ © Getty Images/Ideal Image

Πέθανε στα 72 του χρόνια ο μουσικός Alan White, που διετέλεσε ντράμερ των Yes.

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Alan White, ο οποίος και υπήρξε επί χρόνια ντράμερ της progressive μπάντας των Yes.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η οικογένειά του, ενώ στην συνέχεια, κοινοποιήθηκε και από την μπάντα του. O White πέθανε στο σπίτι του στο Σιάτλ, ύστερα από σύντομη αρρώστια. 

Yπήρξε μέλος των Yes από το 1972, όταν και αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ Bill Bruford. Το ντεμπούτο του δισκογραφικά έγινε στον πέμπτο δίσκο του συγκροτήματος, Close To The Edge, με τον ίδιο να συμμετέχει τελικά σε πολλά studio albums τους. Σε σχετική του ανακοίνωση, το συγκρότημα έγραψε: «Είναι με μεγάλη θλίψη που οι YES ανακοινώνουμε ότι ο Alan White, ο αγαπητός μας drummer και φίλος 50 ετών, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από μια σύντομη ασθένεια. Τα νέα μας έχουν σοκάρει και κλονίσει ολόκληρη την οικογένεια των YES».

Ο White υπήρξε επίσης μέλος της Plastic Ono Band του John Lennon, στην οποία και μπήκε το 1969. Έπαιξε μουσική σε οκτώ κομμάτια του δίσκου Imagine του Lennon, ενώ συμμετείχε και στο δίσκο Instant Karma!, όπως και στην τρίτη δισκογραφική δουλειά του George Harrison, το All Things Must Pass.

Πέρα από τη δουλειά του στους Yes, ο White έπαιξε με δεκάδες μουσικούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως οι Downbeats, οι Gamblers του Billy Fury, οι Happy Magazine, η Alan Price Big Band, οι Air Force του Ginger Baker, ο Terry Reid, ο Joe Cocker και οι Ventures.

Ο White εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Yes το 2017.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ