Μουσικη

Στο φως άγνωστες ιστορίες για τον Bon Scott των AC/DC (βίντεο)

Ο αδελφός του μιλά για πρώτη φορά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Bon Scott ήταν η «φωνή» των AC/DC μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του το 1980
O Bon Scott ήταν η «φωνή» των AC/DC μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του το 1980 © Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Ο αδελφός του Bon Scott των AC/DC μιλά για τον τραγουδιστή του θρυλικού συγκροτήματος που έφυγε ξαφνικά το 1980. Το ντοκιμαντέρ.

Επεισόδιο αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχηγό των AC/DC, γεννημένο στη Σκωτία, Αυστραλό τραγουδιστή, Μπον Σκοτ προστέθηκε στη σειρά ντοκιμαντέρ «Australian Story» του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Μέλη της οικογένειας και φίλοι του τραγουδιστή, Ρόναλντ Μπέλφορντ «Μπον» Σκοτ «ρίχνουν φως στα τρωτά του σημεία και την ψυχική του κατάσταση» πριν από τον τραγικό θάνατό του σε ηλικία 33 ετών το 1980.

Στο επεισόδιο περιλαμβάνεται η πρώτη συνέντευξη του μικρότερου αδελφού του Μπον Σκοτ, Ντέρεκ. Στο ντοκιμαντέρ, ο Ντέρεκ Σκοτ λέει ότι η οικογένειά του ανησυχούσε για τον τρόπο ζωής του Μπον, διευκρινίζοντας: «Βαρέθηκε πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν βαριόταν, έπινε. Ποτέ δεν ανησυχούσε για το αύριο. Το αύριο ήταν άλλη ημέρα» ανέφερε.

Μπον Σκοτ: Την ημέρα που πέθανε ο frontman των AC/DC

Ο Ντέρεκ Σκοτ μίλησε επίσης για τη στιγμή που η οικογένεια έμαθε για τον θάνατο του Μπον από τηλεφώνημα του κιθαρίστα των AC/DC Μάλκολμ Γιάνγκ.

«Η μητέρα σκέφτηκε: "O Ρον μου τηλεφωνεί για να μου πει χρόνια πολλά", κάτι που έκανε συχνά την επόμενη μέρα λόγω της διαφοράς ώρας. Ο Μάλκολμ δεν είχε χρόνο να εξηγήσει γιατί θα μεταδιδόταν από ραδιοφωνικούς σταθμούς και δεν ήθελε η οικογένεια να το μάθει με αυτό τον τρόπο. Έτσι απλά είπε: "Ο Ρον πέθανε"» θυμήθηκε ο αδελφός του αδικοχαμένου «frontman» των AC/DC.

«Ήταν ο καλύτερος τραγουδιστής του ροκ εν ρολ που έχω δει ποτέ» λέει στο ντοκιμαντέρ ο τραγουδιστής των Cold Chisel, Τζίμι Μπαρνς. Και προσθέτει: «Μέχρι σήμερα, δεν νομίζω ότι υπάρχει τραγουδιστής του ροκ εν ρολ στον κόσμο που να μπορεί να σταθεί απέναντί του». Στο ντοκιμαντέρ μιλούν επίσης ο Τζον Μπρούστερ των Angels και ο Τζόνι Γιανγκ από το τηλεοπτικό πρόγραμμα Young Talent Time.

AC-DC - Highway to Hell (Live German TV with Bon Scott - 1979)--Subtitled

Μπράιαν Τζόνσον για Bon Scott: Από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ροκ μουσικής

Ο Μπράιαν Τζόνσον, διάδοχος του Bon Scott ως τραγουδιστής των AC/DC κάνει επίσης μια εισαγωγή στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 37 λεπτών.

«Το επεισόδιο αφορά μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ροκ μουσικής, τον προκάτοχό μου στο συγκρότημα, τον αείμνηστο, σπουδαίο Μπον Σκοτ» αναφέρει ο Τζόνσον. Και προσθέτει: «Έχουν γραφτεί πολλά για την πολύχρωμη ζωή και τον τραγικό θάνατο του Μπον και θα ακούσουμε την οικογένεια του για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και άλλους που δεν έχουν μιλήσει δημόσια εδώ και δεκαετίες».

Whole Lotta Rosie

Για τον Bon Scott των AC/DC «τις μέρες που βαριόταν, δεν υπήρχε μέλλον»

Ο Μπρους Χάου, πρώην μέλος, όπως και ο Μπον Σκοτ των «Fraternity», αναφέρει πως ο τραγουδιστής ήταν συχνά πιο ευάλωτος όταν βαριόταν. «Τότε άρχιζε να παίρνει ρίσκα, να κάνει άγρια πράγματα» θυμάται ο Χάου. Και υπογραμμίζει: «Τις μέρες που βαριόταν, δεν υπήρχε μέλλον, υπήρχε μόνο τώρα».

Ο Μπον Σκοτ των AC/DC πέθανε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 1980 από οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ. Η καταπληκτική φωνή του, σε συνδυασμό με την ενέργειά του πάνω στη σκηνή, τον κατατάσσουν στη λίστα με τους πιο αναγνωρίσιμους τραγουδιστές της ροκ μουσικής.

AC/DC - T.N.T. - Soundboard Collection 1976-1979

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ