Μουσικη

Eurovision: O Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να προσπάθησε να ακυρώσει τη νίκη των Måneskin

Σύμφωνα με γάλλο παρουσιαστή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να επιχείρησε να επέμβει ώστε να ακυρωθεί η νίκη των Måneskin στον περσινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το ιταλικό συγκρότημα, με επικεφαλής τον Damiano David, κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με το τραγούδι «Zitti E Buoni», συγκεντρώνοντας 524 πόντους.

Ωστόσο, η νίκη τους επισκιάστηκε σύντομα από τις κατηγορίες ότι η κάμερα συνέλαβε τον Damiano David να κάνει χρήση κοκαΐνης από ένα τραπέζι στο green room.

Ο τραγουδιστής των Måneskin αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και στη συνέχεια υποβλήθηκε εθελοντικά σε τεστ για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών που είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Οι Måneskin σημείωσαν στη συνέχεια τεράστια διεθνή επιτυχία.

Σε μία νέα συνέντευξή του στο BBC, ο Γάλλος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Stéphane Bern υποστήριξε ότι ενώ σχολίαζε τον τελικό της Eurovision 2021 του έστειλε ένα μήνυμα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Η εκπρόσωπος της Γαλλίας, Barbara Pravi, είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση του τελικού και οι ισχυρισμοί εναντίον του Damiano David δημιουργούσαν τις συνθήκες για πιθανή ανατροπή του αποτελέσματος.

«Ήταν ένα μεγάλο, μεγάλο χάος», θυμήθηκε ο Bern. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου – ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο – που μου έλεγε ότι ο Måneskin έπρεπε να αποβληθούν, γράφοντας: “Πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ”», αποκάλυψε. «Ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος βρισκόταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα που έλεγαν: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Σας παρακαλώ, κάντε κάτι”», περιέγραψε.

Ο Stéphane Bern πρόσθεσε: «Αλλά τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δεν ήμουν οικοδεσπότης. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!». Ο υποστήριξε στη συνέχεια ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «παρακολουθούσε πάντα την Eurovision», προσθέτοντας: «Είναι κάτι πολύ πατριωτικό».

Το Ελιζέ δεν απάντησε στο αίτημα του BBC να σχολιάσει το περιστατικό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ