Μουσικη

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Absolute Beginners» του David Bowie.

 

 

 

David Bowie - Absolute Beginners (Official Video)

«Absolute Beginners» του David Bowie: Η ιστορία του τραγουδιού

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie στη Βρετανία κατά τη δεκαετία του 1980 –όπου αναρριχήθηκε στο νούμερο 2 στα τσαρτς–, το Absolute Beginners γράφτηκε για την ομότιτλη ταινία του Julien Temple.

Ιδιαίτερος υπήρξε ο τρόπος που το τραγούδι ηχογραφήθηκε, καθώς ο «λεπτός λευκός δούκας» προσκάλεσε μια ομάδα μουσικών, οι οποίοι δούλευαν με τον Thomas Dolby στο στούντιο της Abbey Road, να συνεργαστούν χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του αλλά υπογράφοντας ως «Κος Χ». Σύμφωνα με τον πρώην κιθαρίστα των Prefab Sprout, Kevin Armstrong, ο Bowie εμφανίστηκε με το κομμάτι μισογραμμένο και όλη η μπάντα βοήθησε να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε με γρήγορους ρυθμούς, μέσα στο καλοκαίρι του 1985, αλλά συνάντησε για πρώτη φορά τους ακροατές το 1986 καθώς η Virgin ήθελε να συνδέσει την κυκλοφορία του με την έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους.

Στον Bowie «άρεσε η ηχογράφηση στο στούντιο της Abbey Road, καθώς του θύμισε το “Heroes”» έχει αναφέρει ο μπασίστας Matthew Seligman. Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, σειρά πήρε το Dancing in the Street που ο Bowie δούλεψε μαζί με τον Mick Jagger και αρκετούς από τους μουσικούς που συμμετείχαν και στο Absolute Beginners.

Κι επειδή όλα ξεκίνησαν από την ταινία (που αποτελεί με τη σειρά της την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου), ας θυμηθούμε και την πλοκή του φιλμ στο οποίο ο Bowie συμπρωταγωνιστεί με την Patsy Kensit και τον Eddie O’Connell. Στο Λονδίνο, το 1958, ένας νεαρός φωτογράφος προσπαθεί να γίνει διάσημος για να διατηρήσει την αγάπη μιας όμορφης, επίδοξης σχεδιάστριας μόδας…

Τα νέα της Αλεξάνδρας Αϊδίνη

Αυτή την περίοδο, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα τη βρίσκουμε στην σκηνή του Από Μηχανής, καθώς συμμετέχει στην παράσταση «On Ego» των Mike Gordon και Paul Broks, που υπογράφει σκηνοθετικά ο Γιάννης Νταλιάνης. Στο έργο, που διερευνά μέσα από ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα με αναπάντεχες συνέπειες έναν θεμελιώδη γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης, το πώς η σάρκα γίνεται πνεύμα, η Αϊδίνη ερμηνεύει την σύζυγο ενός επιστήμονα που γίνεται ο ίδιος πειραματόζωο.   

Το πρόγραμμά της, όμως, αυτή την περίοδο περιλαμβάνει και τηλεοπτικά γυρίσματα για την καινούργια σειρά του Alpha με τίτλο «Ψέματα» του Γιώργου Γκικαπέππα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ