Μουσικη

Pink Floyd: Νέο τραγούδι τριάντα χρόνια μετά αφιερωμένο στην Ουκρανία

Πρόκειται για το σινγκλ «Hey Hey, Rise Up»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pink5-960x600.jpg

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το πρώτο τους νέο κομμάτι εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον λαό της Ουκρανίας.

Νέα τραγούδι μετά από τρεις δεκαετίες κυκλοφόρησαν οι Pink Floyd προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Πηγή έμπνευσής τους αποτέλεσε το τραγούδι ενός Ουκρανού που εγκατέλειψε μια διεθνή περιοδεία για να πολεμήσει για τη χώρα του και τραυματίστηκε. 

Το σινγκλ «Hey Hey, Rise Up» ηχογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή ενός ύμνου διαμαρτυρίας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα φωνητικά στο κομμάτι των Pink Floyd προέρχονται από ένα viral βίντεο που δημοσίευσε ο Ουκρανός τραγουδιστής τρεις μέρες μετά την εισβολη, όπου ο ίδιος εμφανίζεται ντυμένος με μαχητικό εξοπλισμό, κρατώντας ένα τουφέκι και τραγουδώντας έναν ουκρανικό ύμνο διαμαρτυρίας στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Το «The Red Viburnum in the Meadow» είναι ένας ύμνος που γράφτηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τραγουδήθηκε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης της Ουκρανίας.

Οι Pink Floyd προσέδωσαν τη δική τους ροκ νότα στο τραγούδι, με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ να προσφέρει ένα δυνατό σόλο κιθάρας. Ο τελευταίος στίχος του ύμνου, «Hey, hey, up and joice», ήταν η έμπνευση για τον τίτλο του κομματιού. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ανθρωπιστικό Ταμείο της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ