Μουσικη

Coyot, The Prince Karma, Kallay Saunders: Μια all star συνεργασία

Το «Why» μπλέκει αριστοτεχνικά τον δυτικό με τον ethnic ήχο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Coyot & The Prince Karma feat. Kallay Saunders - Why (Official Music Video)

Why: Coyot, The Prince Karma και Kallay Saunders ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τραγούδι - Δείτε πρώτοι το βιντεοκλίπ.

Το καινούργιο τραγούδι των Coyot και The Prince Karma με τίτλο «Why» μπλέκει αριστοτεχνικά τον δυτικό με τον ethnic ήχο σε συνδυασμό με τη γεμάτη συναίσθημα φωνή του Kallay Saunders, και μέσα σε ελάχιστες μέρες έχει καταφέρει να φτάσει στο top 20 του ελληνικού Shazam Chart (#16) καθώς και στην 5η θέση του ελληνικού Indie Airplay Chart.

Coyot, Prince Karma, Kallay Saunders: Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Coyot είναι ο επιτυχημένος Dj και παραγωγός που γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το single «Love Myself on the Weekend» , το οποίο του χάρισε διεθνή αναγνώριση και κυκλοφόρησε από την αμερικάνικη Ultra Music. Το πιο πρόσφατο «Remember», σε συνεργασία με τη Sony Music, μπήκε στα charts σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Κροατία κ.ά. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα που τον ξεχώρισε είναι ο συνδυασμός της παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά στοιχεία.

Ο The Prince Karma συστήθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό με το hit single «Later Bitches», το οποίο είναι το πρώτο κομμάτι στην Ελλάδα που ξεπέρασε τα 150 εκ. streams, ανέβηκε στο #12 του Global Shazam Chart, ενώ έγινε πλατινένιο και χρυσό σε Γαλλία και Γερμανία αντίστοιχα. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή ο The Prince Karma είναι ο 2ος Έλληνας καλλιτέχνης με τους περισσότερους monthly listeners στο Spotify (πάνω από 1 εκ.).

Τον Kallay Saunders τον γνωρίσαμε από τη Eurovision του 2014 αλλά και το hit «Ocean» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες κι έφτασε στο top 20 του ελληνικού airplay chart.

Why: Το νέο τραγουδι των Coyot, Prince Karma και Kallay Saunders

Coyot και Prince Karma: Πώς προέκυψε η συνεργασία τους

«Μαζί με τον Prince Karma είμαστε μέλη της οικογένειας της Down2Earth Music και μία συνεργασία ήταν κάτι που συζητούσαμε εδώ και αρκετό καιρό. Το track προέκυψε σε ένα από τα music camps της D2E πριν λίγους μήνες και έχει στοιχεία και από τους δυο μας. Το project Prince Karma κυμαίνεται στην παραγωγή πιο dance τραγουδιών, και του Coyot σε λίγο πιο slow μελωδικά με ethnic στοιχεία. Αυτό το κομμάτι έχει λίγο κι από τους δυο μας και όταν μπήκε η φωνή του Kallay Saunders έγινε το ονειρικό δέσιμο».

Why: Λίγα λόγια για το βίντεο του τραγουδιού των Coyot, Prince Karma και Kallay Saunders

Το βίντεο και τα αρχειακά πλάνα (stock footage) που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια ιδέα από κοινού της ομάδας της D2E. Θέλαμε κάτι που να έχει συνοχή με την μουσική αλλά και με τους στίχους του Kallay. Πιστεύουμε ότι ταιριάζει πολύ με το ύφος του τραγουδιού και αυτό που θέλει να μεταφέρει.

 

Τα επόμενα σχέδια του Coyot και του Prince Karma

Coyot
«Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν κι άλλα κομμάτια. Αυτή τη στιγμή, εκτός από το "Why", υπάρχει ένα δικό μου remix για το "A tu salud" του Claydee κι ένα τραγούδι με τη φανταστική Alma από τη Βουλγαρία. Επίσης, ετοιμάζω ένα ακόμα single με βάση ένα πολύ γνωστό ελληνικό τραγούδι. Εννοείται, πως δεν αποκλείω και μια επόμενη συνεργασία με τον Prince Karma τώρα που κάναμε την αρχή».

Prince Karma
«Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε με την ομάδα μου το πρώτο μου album, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από την Ultra Records, για το οποίο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να το ακούσετε!»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ