- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision 2022: Με το «Die Together» και την Αμάντα η Ελλάδα
Δείτε και ακούστε την ελληνική συμμετοχή
Eurovision 2022: Η Αμάντα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Die Together» - Παρουσιάστηκε σήμερα από την ΕΡΤ.
Η Αμάντα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Die Together», που παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη (10/3) από την ΕΡΤ.
Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Die Together». Είναι μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη, Bjorn Helge. Το video clip ήταν μια έμπνευση του σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και τα γυρίσματά του πραγματοποιήθηκαν στη Σύμη.
Το «Die Together» περιγράφει μία αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η Αμάντα Γεωργιάδη.
Με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει.
Το σπάνιο, αλλά και τόσο εντυπωσιακό τοπίο της Σύμης, που αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο video clip, μοιάζει να είναι ο τρίτος χαρακτήρας της ιστορίας.
Eurovision 2022: Οι στίχοι του «Die Together»
Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision έχει αγγλικό στίχο.
I’m in your back seat
You are driving me crazy
You’re in fully control
It’s like you always known so
Are you having a good time
Doesn’t seem like you’re all fine
We don’t laugh anymore
And when we cry we do it on our own
It’s been a lovely year for us
Yeah that’s what they say
It’s been a hell of a year
And we’ve been living in fear
Close to giving up
But if we die together now
We will always have each other
I won’t lose you for another
And if we die together now
I will hold you till forever
If we die together die together now
I love you, say that you love me too
That’s the only way we can get out of this hell we made
It’s been a lovely year for us
Yeah that’s what they say
It’s been a hell of a year
And we’ve been living in fear
Close to giving up
But if we die together now
We will always have each other
I won’t lose you for another
And if we die together now
I will hold you till forever
If we die together die together now
Take my heart and rip it out
Bring it to the other side
(x2)
Take my heart and rip it out…
Cause if we die together now
We will always have each other
I won’t lose you for another
And if we die together
I will hold you till forever
If we die together die together
Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική.
Σε ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο “First impression” και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι “Then I fell in love”, το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της “Troubled Water” συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά “Spinning out” του Netflix.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single “Promises” σε συνεργασία με έναν από τους ποιο αξιόλογους καλλιτέχνες στην Σκανδιναβία τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία.
Η Amanda έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το "Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Έχει κερδίσει τέλος το βραβείο “role model awards” στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.