Μουσικη

Η Πάτι Σμιθ ερμηνεύει τον ουκρανικό εθνικό ύμνο στα αγγλικά

«Μια έκφραση αλληλεγγύης στα αγγλικά για το λαό της Ουκρανίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πάττι Σμιθ
Η Πάττι Σμιθ © Patricia Nieto / EPA

Η Πάτι Σμιθ ένωσε τη φωνή της με τους καλλιτέχνες που έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στους Ουκρανούς, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή

Στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό κύμα υποστήριξης στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή συμμετείχε πριν λίγες ημέρες και η Πάτι Σμιθ. Συγκεκριμένα, η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδοποιός ερμήνευσε τον ουκρανικό εθνικό ύμνο σε συναυλία της στο Bowery Ballroom του Μανχάταν· η λεπτομέρεια στον φόρο τιμής της Σμιθ στους Ουκρανούς ήταν πως ερμήνευσε τον εθνικό τους ύμνο στα αγγλικά, σε πιστή μετάφραση των στίχων ακριβώς όπως είναι γραμμένοι στην πρωτότυπη εκδοχή τους, με τη μπάντα της να τη συνοδεύει.

Η εκτέλεση του ουκρανικού εθνικού ύμνου από την Πάτι Σμιθ:


Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Πάτι Σμιθ τοποθετήθηκε πολλές φορές σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα – και ιδιαίτερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ενδεικτικά, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στη Νέα Υόρκη των 1960s, η Σμιθ εναντιώθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ αργότερα στην καριέρα της συμμετείχε στις διαμαρτυρίες εναντίον του πολέμου στο Ιράκ, επικρίνοντας την πολιτική του Τζορτζ Μπους.

Η υποστήριξη της Πάτι Σμιθ στους Ουκρανούς πολίτες έρχεται να προσμετρηθεί στη συμπαράσταση που έχουν δείξει αμέτρητοι καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς στην Ουκρανία, και στη διεθνή καταδίκη τους απέναντι στον Ρώσο προέδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Από τους Pet Shop Boys μέχρι τους Rammstein, και από τους Jethro Tull μέχρι τους Bring me the Horizon, μουσικοί και συγκροτήματα παγκοσμίου κύρους και με εκατομμύρια θαυμαστές ο καθένας στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ