Μουσικη

Οι νέες συναυλίες που ανακοινώθηκαν για το 2022

Κάθε μέρα μπάντες και σόλο καλλιτέχνες ανακοινώνουν ημερομηνίες για τα live της χρονιάς

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα The Revivalists
The Revivalists © Zackery Michael

Οι συναυλίες που έχουν ανακοινωθεί για το 2022 στον κόσμο: Ringo Starr, Red Hot Chilli Peppers, Roger Waters, The Revivalists και άλλα σχήματα σε περιοδεία.

Αμερικανική περιοδεία αρχίζουν σε λίγες μέρες οι Revivalists, η μπάντα από τη Νέα Ορλεάνη που μας έχει δώσει μεγάλες επιτυχίες όπως το “Wish I Knew You”, το “Change” και το “Other Side of Paradise” και στην οποία παίζει μπάσο ο Τζορτζ Γκέκας. Ο πρώτος τους σταθμός είναι το ροκ φεστιβάλ Gasparilla στην Τάμπα της Φλόριντα και στη συνέχεια θα πάνε στο Ορλάντο. Την πρωταπριλιά θα βρεθούν στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επισκεφτεί 14 πόλεις μεταξύ των οποίων το Σικάγο, το Ντένβερ και η Νέα Ορλεάνη. Σημειωτέον, ότι πρόκειται για ακάματη μπάντα: μερικές φορές τα live διαρκούν τέσσερις ώρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο frontman David Shaw ανακοίνωσε ότι οι Revivalists θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ “Big River Get Down” που θα γίνει για έκτη χρονιά στο αμφιθέατρο Rivers Edge στη γενέθλια πόλη του, το Χάμιλτον του Οχάιο, στις 20 και 21 Μαΐου. Στο ίδιο event θα εμφανιστούν η Judith Hill και η Karina Rykman, ενώ ο Shaw θα εμφανιστεί και με σόλο πρόγραμμα.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που ανακοίνωσαν περιοδείες είναι ο Ringo Starr που θα συνεργαστεί με τον επίσης βετεράνο Edgar Winter, ξεκινώντας στις 27 Μαΐου από το Ρέιμα του Καναδά και φτάνοντας μέχρι τη Φλόριντα.

O Ringo Starr σχηματίζει το σήμα της νίκης με τα δάκτυλά του
© EPA/ETIENNE LAURENT

Άλλοι old-timers που ξεχύνονται στον δρόμο είναι οι Who με μια περιοδεία που τιτλοφορείται “The Who Hits Back” και ξεκινάει από τις 22 Απριλίου για να ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας, ο Roger Waters και οι Rage Against the Machine που τον Αύγουστο θα προσγειωθούν στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

The Flaming Lips και οι Wilco, η Tori Amos, οι New Kids on the Block ξεκινούν επίσης, ενώ οι Tears for Fears θα εμφανιστούν μαζί με τους Garbage. Στην περιοδεία των Red Hot Chili Peppers που ξεκινά τον Ιούνιο, support θα παίζουν, μεταξύ άλλων, οι νεοϋρκέζοι Strokes. Όσο για τους Backstreet Boys, έχουν προγραμματίσει περιοδεία μαμούθ που αρχίζει στις 4 Ιουνίου 2022 και τελειώνει στις 11 Μαρτίου της επόμενης χρονιάς: θα πάνε σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες, στον Καναδά και στη Νέα Ζηλανδία.

Anthony Kiedis, Red Hot Chilli Peppers
Anthony Kiedis, Red Hot Chilli Peppers © EPA/ANTONIO LACERDA

H Alicia Keys θα κάνει στάση σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μιλάνου, της Πράγας και της Κρακοβίας - αλλά όχι της Αθήνας. Ομοίως, οι Pavement έχουν προβλέψει πολλούς ευρωπαϊκούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων είναι η Στοκχόλμη και η Βρέμη, αλλά όχι η Αθήνα, ενώ οι Chemical Romance φιλοδοξούν να φτάσουν τον Ιούνιο στο Κίεβο της Ουκρανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ