Μουσικη

Πέθανε η Ronnie Spector, τραγουδίστρια των Ronettes

Ήταν πρώην σύζυγος του παραγωγού Phil Spector

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ronnie Spector -
Ronnie Spector © David Corio/Michael Ochs Archives/Getty Images

Η Ronnie Spector τραγουδίστρια του συγκροτήματος των Ronettes έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών έχοντας δώσει τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε μια από τις μεγάλες κυρίες της αμερικανικής (και όχι μόνο) μουσικής. Η Ronnie Spector υπήρξε η βασική τραγουδίστρια του γυναικείου συγκροτήματος The Ronettes, με το οποίο μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960.

Σε δήλωση της οικογένειάς της αναφέρεται ότι «πέθανε σε ηλικία 78 ετών μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο».

«Η Ronnie έζησε τη ζωή της με λάμψη στα μάτια της, θαρραλέο χαρακτήρα, απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ήταν γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο χαρούμενος ήχος, η παιχνιδιάρικη φύση και η μαγική παρουσία της θα παραμείνουν ζωντανά για όσους την γνώρισαν, την άκουσαν ή την είδαν» ανέφερε η δήλωση. 

Η Ronnie γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1943 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ίδρυσε μαζί με την αδερφή της, Eστέλ, και την ξαδέρφη τους, Νέντρα, το γυναικείο συγκρότημα The Ronettes.

Ronnie Spector (Photo by David Corio/Michael Ochs Archives/Getty Images
Ronnie Spector © David Corio/Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Το 1963 κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Be My Baby» και μπήκαν στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής.

The Ronettes - Be My Baby (Official Audio)

Τέσσερα χρόνια μετά, το 1967, Ronettes αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Τότε ήταν που η Ronnie ξεκίνησε να ζει έναν εφιάλτη. Παντρεύτηκε τον παραγωγό του συγκροτήματος, Phil Spector, αλλά εκείνος την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τους και την απειλούσε συχνά για τη ζωή της, όπως αποκάλυψε η ίδια στην βιογραφία της «Be My Baby». Η μουσική ιδιοφυία που λεγόταν Phil Spector και έμεινε στην ιστορία για την προσέγγιση «Τείχος της Μουσικής», ήταν γνωστός για τον βίαιο χαρακτήρα του. Ο Spector, συνεργάτης των Beatles, μεταξύ άλλων, πέθανε πριν λίγους μήνες, όντας καταδικασμένος για την δολοφονία της Lana Clarkson. 

Aπό την πλευρά της, η Ronnie κατάφερε να αποδράσει. Η καριέρα της συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια ενώ συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων τους Southside Johnny, τους Asbury Jukes, τον Eddie Money, τον τραγουδιστή των Ramones, Joey Ramone, και τον Billy Joel ο οποίος έγραψε το σινγκλ «Say Goodbye to Hollywood» για εκείνη. Ο δεύτερος σύζυγός της και μάνατζερ βοήθησε να αναθερμάνει τη φήμη της ως live ερμηνεύτρια.

Το 2004 εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, με τις Ronettes να την ακολουθούν το 2007.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ