Μουσικη

Arctic Monkeys, Lorde και Nine Inch Nails στο Primavera Sound LA

Μεγάλα indie, πειραματικά και industrial ονόματα στο State Historic Park του Λος Άντζελες

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Arctic Monkeys
Arctic Monkeys © Kevin Winter/Getty Images for Clear Channel

Primavera Sound LA: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές στο τριήμερο ροκ φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Σεπτεμβρίου στο State Historic Park.

Οι συναυλίες που αναβλήθηκαν το 2019 και το 2020 φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν το 2022. Ο Jack White ανακοίνωσε την περιοδεία με τίτλο «Supply Chain Issues» και δύο καινούργια άλμπουμ: το «Fear Of The Dawn» και το «Entering Heaven Alive», ενώ οι Arctic Monkeys, η Lorde και οι Nine Inch Nails θα είναι τα μεγάλα ονόματα στο Primavera Sound LA. Το Primavera Sound προγραμματίστηκε για τις 16-18 Σεπτεμβρίου στο State Historic Park του Λος Άντζελες. Σ’ αυτό το τριήμερο θα εμφανιστούν 56 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι James Blake, Mitski, Arca, Khruangbin, BICEP, Clairo, King Krule, Darkside, Low, PinkPantheress, Tierra Whack, Kim Gordon και Cigarettes After Sex. Οι Cigarettes After Sex θα μπορέσουν να παρουσιάσουν επιτέλους το τελευταίο τους άλμπουμ, με τίτλο «Cry» και το σινγκλ «Heavenly» που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2019, λίγο πριν από την πανδημία.

Cry - Cigarettes After Sex

Η Kim Gordon κυκλοφόρησε επίσης προσωπικό άλμπουμ το 2019, με τίτλο «No Home Record»: πήρε αρκετά καλές κριτικές αλλά δεν μπόρεσε να προωθήσει με λάιβ. H Nεοζηλανδέζα Lorde έβγαλε το ΕΡ «Te Ao Mārama» τον περασμένο Σεπτέμβριο 2021 ως συνοδευτικό του τρίτου ψυχεδελικού στούντιο άλμπουμ της «Solar Power» που είχε κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. O James Blake θα παρουσιάσει το πέμπτο του άλμπουμ «Friends That Break Your Heart» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο κι από το οποίο ξεχώρισε το «Say What You Will». Όσο για τους Arctic Monkeys, το 2021 συμπλήρωσαν πωλήσεις 20 εκατομμυρίων άλμπουμ: η τελευταία τους κυκλοφορία ήταν το «Live at the Royal Albert Hall» το 2018.

Lorde - Te Ao Mārama / Solar Power (Lyric Video)

Oι Nine Inch Nails κυκλοφόρησαν το «Ghosts V: Together» και το «Ghosts VI: Locusts», με καθαρό industrial ήχο, τον Μάρτιο του 2020. Και τα δύο άλμπουμ οι φανς μπορούσαν να τα κατεβάσουν δωρεάν. Η Darkside, το ντουέτο Dave Harrington και Nicolas Jaar, που είχαν εξαφανιστεί από το 2014, εμφανίστηκαν φέτος: στο Primavera θα παρουσιάσουν την καινούργια τους δουλειά με τίτλο «Spiral».

NINE INCH NAILS - GHOSTS V (Full Album)

Η Clairo, η νεότερη από τους καλλιτέχνες στο Primavera, γνωστή μας από το πρώτο της άλμπουμ Immunity, κυκλοφόρησε μέσα στο 2021 το «Sling» απ’ όπου ξεχώρισε το σινγκλ «Blouse». H Clairo δημιούργησε μια καινούργια μπάντα, ονόματι Shelly, με τον indie-pop καλλιτέχνη Claud και τους δύο φίλους της από το πανεπιστήμιο των Συρακουσών Josh Mehling και Noa Frances Getzug, με τους οποίους έβγαλε τα σιγνκλ «Steeeam» και «Natural» τον περασμένο Οκτώβριο.

Primavera Sound LA 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ