Μουσικη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε δικαιώματα για 500 εκατ. δολάρια

«O Βoss» ήταν σε συζητήσεις εδώ και μήνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Bruce Springsteen πούλησε τα μουσικά του δικαιώματα στη Sony Music Entertainment για 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε τα μουσικά του δικαιώματα στη Sony Music Entertainment, σε μια συναλλαγή που μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για το σύνολο του έργου ενός καλλιτέχνη. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, ωστόσο εκτιμάται ότι η αξία της συμφωνίας μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους δύο πηγές που μίλησαν ανώνυμα επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένες να συζητήσουν το θέμα.

Εκπρόσωποι της Sony και του Springsteen αρνήθηκαν να σχολιάσουν το βράδυ της Τετάρτης. Η είδηση της πώλησης αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Billboard.

Η συμφωνία, περιλαμβάνει τόσο τον ηχογραφημένο αρχείο του Σπρίνγκστιν όσο και το σύνολο του έργου του ως τραγουδοποιού. Θα δώσει στη Sony την κυριότητα της πλήρους συλλογής κλασικών τραγουδιών του Σπρίνγκστιν, όπως τα «Born to Run», «Born in the U.S.A.» και «Blinded by the Light»

Σε μια συνάντηση της Sony με τους επενδυτές τον Μάιο, ο Rob Stringer, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Music, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε δαπανήσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγορές τους προηγούμενους έξι μήνες, μια περίοδο που περιλάμβανε τη συμφωνία με τον Simon καθώς και άλλες για ολόκληρες εταιρείες όπως η AWAL, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Ο Σπρίνγκστιν, 72 ετών, ήταν με την Columbia Records, μονάδα της Sony Music, σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς καριέρας του και επί μακρόν ήλεγχε τα δικαιώματα των ηχογραφήσεών του. Του ανήκουν επίσης τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του και ουσιαστικά ενεργεί ως μουσικός εκδότης του εαυτού του, αν και από το 2017 τα τραγούδια του διαχειρίζεται η Universal.

Την τελευταία χρονιά και άλλα μεγάλα ονόματα όπως Τίνα Τέρνερ, η Στίβι Νικς, ο Νιλ Γιανγκ, ο Πολ Σάιμον, οι Aerosmith πέτυχαν νέες συμφωνίες για τους μουσικούς τους καταλόγους και μάλιστα ως και με εννιαψήφια νούμερα. Μουσικές φίρμες, αλλά και μεγάλα equity funds, όπως η Blackstone και η KKR, ξεχώριζαν ανάμεσα στους αγοραστές αντιλαμβανόμενα τις υψηλές προοπτικές κερδοφορίας. Oι εν λόγω αγοράζουν δισκογραφίες, επενδύοντας στην αξία των τραγουδιών με τις καλύτερες πωλήσεις, με την προσδοκία ότι θα δημιουργήσουν αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές, καθώς οι υπηρεσίες streaming όπως η Spotify Technology γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ