Μουσικη

«Mεγάλο deal» Blackstone-Hipgnosis στον χώρο της μουσικής

Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επενδυτική Blackstone και η Hipgnosis Songs Fund ήρθαν σε συμφωνία για επενδύσεις άνω του 1 δισ. δολαρίων στον χώρο της μουσικής.

Μια μεγάλη συμφωνία ανακοινώθηκε στον χώρο της μουσικής και του θεάματος καθώς η Blackstone και η Hipgnosis Songs Fund, ο όμιλος με επικεφαλής τον Merck Mercuriadis θα συνεργαστούν στενά. 

Σύμφωνα με την Financial Times, o όμιλος ιδιωτικών μετοχών Blackstone θα τοποθετήσει 1 δισ. Δολάρια σε ένα νέο ταμείο για την αγορά δικαιωμάτων μουσικής, καταλόγων και λοιπών δικαιωμάτων. Θα λάβει επίσης ένα μερίδιο στην HSM, την εταιρεία που διαχειρίζεται ξεχωριστά το εισηγμένο στο Λονδίνο Hipgnosis Songs Fund. Η Hipgnosis έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,05 δισεκατομμύρια στερλίνες (1,44 δισεκατομμύρια δολάρια) ακαθάριστα έσοδα μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς που πραγματοποίησε το 2018 και της επακόλουθης διάθεσης μετοχών.

«Αυτή η νέα συνεργασία με την Blackstone θα μας προσφέρει μεγάλη οικονομική δύναμη», δήλωσε ο Mercuriadis, πρώην μάνατζερ των Ελτον Τζον, Μπιγιονσέ, Iron Maiden, Guns N Roses. 

Σημειώνεται ότι η Hipgnosis Songs Fund έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για τα δικαιώματα της μουσικής του παραγωγού Jimmy Iovine, του κιθαρίστα του συγκροτήματος Fleetwood Mac, Lindsey Buckingham, του αστέρα της folk-rock, Neil Young, της Σακίρα και άλλων. 

Η Hipgnosis και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του private equity KKR & Co., αγοράζουν δισκογραφίες, επενδύοντας στην αξία των τραγουδιών με τις καλύτερες πωλήσεις, με την προσδοκία ότι θα δημιουργήσουν αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές, καθώς οι υπηρεσίες streaming όπως η Spotify Technology γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ