Μουσικη

Σπάνια ηχογράφηση του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο σε δημοπρασία

Η τιμή μπορεί να ανέλθει στα 50.000 δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο
Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο © Getty Images

Ένα τραγούδι του Τζον Λένον το οποίο είχε ηχογραφηθεί στην Δανία δημοπρατείται από μαθητές που του είχαν πάρει συνέντευξη το 1970.

Μια κασέτα συνέντευξης των John Lennon και Yoko Ono, συμπεριλαμβανομένου ενός τραγουδιού που δεν κυκλοφόρησε ποτέ και το οποίο ηχογραφήθηκε στη Δανία το 1970, θα δημοπρατηθεί την Τρίτη στην Κοπεγχάγη.

Η κασέτα, με το τραγούδι «Radio Peace», ηχογραφήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1970 από τέσσερα αγόρια που πήραν συνέντευξη από το ζευγάρι για ένα τοπικό σχολικό περιοδικό.Ο Lennon έγραψε το τραγούδι ως μέρος της καμπάνιας υπέρ της ειρήνης του ζευγαριού επειδή ήθελαν να ανοίξουν έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο Άμστερνταμ με το ίδιο όνομα.

Τώρα οι τέσσερις άνδρες πωλούν την κασέτα  μαζί με φωτογραφίες από τη συνάντηση. Η εκτιμώμενη τιμή των αντικειμένων εκτιμάται μεταξύ 31.500 και 50. 000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bruun Rasmussen.

Κατά τη διάρκεια της 33λεπτης ηχογράφησης, ο Lennon μιλά για την ειρηνευτική εκστρατεία του ζευγαριού, την απογοήτευσή του από την εικόνα των Beatles και το μήκος των μαλλιών του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ