Μουσικη

Nirvana: Τους μήνυσε το γυμνό μωρό του «Nevermind»

Για σεξουαλική εκμετάλλευση και παιδική πορνογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nirvana-nevermind.jpg

Το «γυμνό μωρό» από το εξώφυλλο του «Nevermind» μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μωρά στην ιστορία της μουσικής, εκείνο που πόζαρε στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana, πλέον είναι ένας 30χρονος άνδρας και μήνυσε το συγκρότημα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε τη μήνυσή του ισχυριζόμενος πως το συγκρότημα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας και υποστηρίζει - μεταξύ άλλων - ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί που παραχωρούσε την άδεια στους Nirvana να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία.

Μάλιστα, στα δικαστικά έγγραφα, ο Έλντεν εξηγεί ότι «η ταυτότητα και το νομικό του όνομα έχουν συνδεθεί για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που βίωσε ως παιδί», το προϊόν της οποίας «διανέμεται και πωλείται σε παγκόσμια κλίματα» από την εποχή που ήταν μωρό μέχρι σήμερα.

Οι εναγόμενοι, σύμφωνα με τη μήνυση, «παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εν γνώσει τους εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικόνιζε τον Σπένσερ» και αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη μέσω αυτή. «Παρότι γνώριζαν τι έκαναν, οι εναγόμενοι δεν έλαβαν ποτέ εύλογα μέτρα για την προστασία του Σπένσερ και την αποτροπή της ευρείας διακίνησης της εικόνας και σεξουαλικής της εκμετέλλευσης». Ακόμα, στα έγγραφα αναφέρεται ότι η φωτογραφία, την οποία φέρεται να επέλεξε ο frontman της μπάντας, Κερτ Κομπέιν, συμβολίζει έναν «εργάτη του σεξ» που κυνηγά το χρήμα.

Ο Έλντεν επιμένει πως όντας ένα μωρό 4 μηνών, οι γονείς του δεν έδωσαν ποτέ τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση της και ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ χρήματα ως αποζημίωση. Μάλιστα, επισημαίνεται πως «προκειμένου να διασφαλίσει ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ θα προκαλούσε άμεση σεξουαλική αντίδραση στον θεατή, ο (φωτογράφος Κερκ ) Γουέντλ προκάλεσε τάση για εμετό στον Σπένσερ προτού τον βυθίσει κάτω από το νερό σε πόζες που τραβούν την προσοχή στο εκτεθειμένο του γεννητικό όργανο».

Με τη μήνυσή του, ο Έλντεν 150.000 δολάρια από καθέναν από τους 17 εναγόμενους, μεταξύ των οποίων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικούς διευθυντές και άλλους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ