Μουσικη

Ντίλαν: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης το 1965

Τι υποστηρίζει η μηνύτρια 56 χρόνια μετά - Τι απαντά εκπρόσωπος του τραγουδιστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπομπ Ντίλαν
Μπομπ Ντίλαν © EPA / DOMENECH CASTELLO

Μπομπ Ντίλαν: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης το 1965 - Τι αναφέρεται στη δικογραφία και ποιες οι κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού το 1965 κατατέθηκε εις βάρος του 80χρονου σήμερα τραγουδιστή και τραγοδοποιού Μπομπ Ντίλαν την περασμένη Παρασκευή (13/8), σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. 

Η μηνύτρια που αναφέρεται στη δικογραφία ως «JC», υποστηρίζει 56 χρόνια μετά ότι ο Μπομπ Ντίλαν της έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικά επί έξι εβδομάδες στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, μέχρι να τη βιάσει, «αφήνοντάς τη συναισθηματικά τραυματισμένη και ψυχολογικά κατεστραμμένη μέχρι σήμερα». Μάλιστα, στη μήνυση αναφέρεται ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της κακοποίησης που υπέστη το θύμα συμπεριλαμβάνουν την κατάθλιψη, το αίσθημα εξευτελισμού και το άγχος «που είχαν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και κατέστησαν τη μηνύτρια ανίκανη να συμμετέχει στις φυσιολογικές της δραστηριότητες».

Ακόμη, η μηνύτρια JC αναφέρει επίσης ότι ο Ντίλαν «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικού προκειμένου να της δώσει αλκοόλ και ναρκωτικά και να την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλεπάλληλες φορές, απειλώντας τη με τη χρήση σωματικής βίας». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η αγωγή εναντίον του Μπόμπ Ντίλαν κατατέθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κατάθεση των απαιτήσεων βάσει του νόμου για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων. Ο νόμος του 2019 επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους σε περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές.

Πάντως, εκπρόσωπος του Μπομπ Ντίλαν σε δήλωσε στον Guardian ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του πελάτη του».

Με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ