Μουσικη

Iron Maiden: Ακούστε το νέο τραγούδι «The Writing On The Wall»

Η πρώτη σύνθεση της μπάντας μετά από έξι χρόνια συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό animation

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση φιγούρας σε μηχανή

Οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι, «The Writing On The Wall», μετά από έξι χρόνια - Tο animation βιντεοκλίπ με την ιστορία του Bruce Dickinson

Έξι χρόνια μετά το άλμπουμ «The Book of Souls», οι Iron Maiden, κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι «The Writing On The Wall», μετά από ένα αινιγματικό «παιχνίδι» γρίφων που προηγήθηκε και προκάλεσε παγκόσμια φρενίτιδα στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους προκειμένου να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ.

Το νέο τραγούδι των Iron Maiden που υπογράφουν ο κιθαρίστας της heavy metal μπάντας Adrian Smith και ο τραγουδιστής Bruce Dickinson, σε παραγωγή Kevin Shirley και συμπαραγωγή του μπασίστα και ιδρυτή τους Steve Harris, βρέθηκε σε λίγες ώρες στο παγκόσμιο Top 50 των τάσεων του YouTube, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική δυναμική τους.

«Να βλέπεις τα γραπτά στους τοίχους», δηλαδή να γνωρίζεις τα επικείμενα γεγονότα. Με αυτή τη φράση-κλειδί, παραπομπή στην ιστορία της γιορτής του Belshazzar που προέρχεται από το Βιβλίο του Δανιήλ στην Αγία Γραφή, ο frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson, εμπνεύστηκε μια ιστορία την οποία οπτικοποίησε ο Nicos Livesey. Ένα συναρπαστικό animation με πρωταγωνιστή τον Eddie, αναφορές σε post apocalyptic σκηνικά που θυμίζουν το Mad Max, μηχανόβια πλάσματα, ανθρώπους σε απόγνωση, ανθρώπους που μεταμορφώνονται σε τραγόμορφα πλάσματα, ανθρώπους που θα τους προσφερθεί ο απαγορευμένος καρπός.

Iron Maiden – The Writing On The Wall (Official Video)

Όλα όσα έχουν κάνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν τους Iron Maiden είναι εδώ: τα πελώρια singalong ρεφρέν που θα τραγουδηθούν σε συναυλίες, η μπασογραμμή που έχει τον πρώτο λόγο, τα solos που ξεκινούν και δεν ξέρεις πού και πώς θα κορυφωθούν.

Το παιχνίδι των Iron Maiden με τους fans για την αποκάλυψη του νέου τους τραγουδιού «The Writing On The Wall»

Οι φήμες για ένα νέο άλμπουμ των Iron Maiden ήταν έντονες από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο παραγωγός του συγκροτήματος, Kevin Shirley, έγραψε στα social media «Άφησα την οικογένειά μου για να πάω στο Παρίσι, όπου ξόδεψα τους τελευταίους τρεις μήνες δουλεύοντας πολύ σκληρά σ’ ένα ανώνυμο αλλά όχι και πολύ μυστικό project. Τελείωσα μ’ ένα δυνατό κουδούνισμα στα αυτιά μου». Το γεγονός πως ο Bruce Dickinson ζει στο Παρίσι, οδήγησε τους fans στο να υποθέσουν ότι κάτι ετοιμάζεται. Η έλευση της πανδημίας μετέθεσε τα σχέδια του συγκροτήματος, αλλά η δήλωση του Bruce Dickinson πως «θα πρέπει να αναμένουμε για πολλούς» λόγους, κατά την παρουσίαση των Iron Maiden στο Download Festival 2022, αναζωπύρωσε τη συζήτηση. Ακολούθησε μια teaser καμπάνια που ξεκίνησε με το wordplay του «Belshazzar's Feast», το οποίο διαδόθηκε με flyers και «κρυφές» αναφορές στα social media.

An Invitation

Η βίντεο-πρόσκληση του Bruce Dickinson πριν λίγες ημέρες για το ραντεβού της 15ης Ιουλίου – μέρα που γεννήθηκε ο ολλανδός ζωγράφος Ρέμπραντ το έτος 1606 – ζωγράφος που εμπνεύστηκε από το «Belshazzar’s Feast», ήρθε ως επιστέγασμα του διαδραστικού μάρκετινγκ που επέλεξαν οι Iron Maiden για να προωθήσουν το νέο τους τραγούδι «The Writing On The Wall». Σύντομα θα γνωρίζουμε πότε θα ακούσουμε περισσότερα. Up The Irons!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ