Μουσικη

Amyl and The Sniffers: Οδηγημένη από (Εκπεσόντες) Αγγέλους

Μόλις ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ «Comfort To Me» που θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και αποκάλυψαν το πρώτο single «Guided By Angels»

giorgos-florakis.jpg
Γιώργος Φλωράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα Amyl And The Sniffers
© Jamie Wdziekonski

Το punk rock συγκρότημα Amyl and The Sniffers από την Αυστραλία και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Guided By Angels» από το νέο τους άλμπουμ «Comfort To Me»

Αν στη Βρετανία το μεγάλο όνομα του καινούργιου punk είναι οι Sleaford Mods και το πιο κακό κορίτσι του είδους η Billy Nomates, η Αυστραλία έχει τα δικά της μπουμπούκια, την Amyl και τους Sniffers.

Σου λέω τα ‘χει πάρει στο κρανίο. Κυκλοφορεί στους δρόμους με αυτοκίνητο, έξω από τα κλειστά μαγαζιά της πόλης, σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, σε θάλασσες και σ’ εξοχές και φωνάζει σαν τον διάβολο ανάμεσα σε στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας της, των Sniffers δηλαδή. Ξέρεις, “my angel protect my energy, good energy, bad energy”, χάος. Αν την είχες φίλη κι ήταν συνέχεια μέσα σ’ αυτή την τρέλα, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θ’ άντεχες ούτε λεπτό δίπλα της. Αλλά αυτό ήθελε πάντα να είναι το punk: επιθετικό, αεικίνητο, ενοχλητικό μέχρι θανάτου, καθόλου όμορφο – άσχημο τελικά μέσα στη γοητεία της εικόνας του.

Amyl and The Sniffers: Το νέο album “Comfort To Me” κυκλοφορεί στις 10 Σεπτεμβρίου

Η Amy Taylor το ξέρει καλά το παιχνίδι: το έμαθε δίπλα στους Sleaford Mods κι ας μην είναι από την ίδια χώρα, ούτε καν από τον ίδιο κόσμο. Βρίσκει τον τρόπο να σου τεντώνει τα νεύρα. Δεν έχει συνεργαστεί με την Billy Nomates αλλά μοιράζεται μαζί της την ίδια ενέργεια -good energy, bad energy- και λυσσάει μ’ εκείνο το αγοροκοριτσίστικο rude στιλ, που θαυμάζεις στα άλλα κορίτσια αλλά δεν θα ‘θελες ποτέ να έχει η κόρη σου. Αυτό είναι το punk: ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος, κατά προτίμηση όμως, μακριά από εμάς.

Το νέο album των Amyl Taylor and The Sniffers λέγεται “Comfort To Me” και ανοίγει με την good energy-bad energy του “Guided By Angels”. Στην αρχή πιστεύεις ότι το κομμάτι δεν λέει πολλά αλλά μετά την τρίτη-τέταρτη ακρόαση σ’ έχει πάρει μαζί του και σ’ έχει σηκώσει. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 10 Σεπτεμβρίου κι έρχεται να ακολουθήσει το εξαιρετικό ομώνυμο ντεμπούτο του 2019 και τη διασκευή του “Born To Be Alive” του Patrick Hernandez. Στη σελίδα της μπάντας, μπορείτε να προπαραγγείλετε μια σειρά από εκδόσεις σε διαφορετικά χρώματα βινυλίου, t-shirts και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα αντικείμενα.

Τη σκηνοθεσία του video clip υπογράφει ο John Angus Stewart, που κατοικοεδρεύει επίσης στη Μελβούρνη.

Κι αν το κομμάτι σας ενόχλησε με την αγενέστατη good energy-bad energy energy που βγάζει έτσι είναι το punk: κακότροπο, θεοβρώμικο, κωλοπαιδαρίστικο. Ακόμα. Ευτυχώς!

Amyl and The Sniffers - Guided By Angels

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ