- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσική Τεχνόπολη: H καρδιά της μουσικής χτυπά στο Γκάζι
Culture is Athens: Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα
Στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, η Μουσική Τεχνόπολη παρουσιάζει, ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα.
Τα φώτα της πιο εμβληματικής σκηνής της πόλης έχουν ήδη ανάψει, για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, και η Μουσική Τεχνόπολη – όπως την ξέρετε και την αγαπάτε όλα αυτά τα χρόνια – παρουσιάζει, και φέτος το καλοκαίρι, ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα: από pop, λαϊκό και ρεμπέτικο μέχρι hard rock, hip hop και electro, μεγάλους καλλιτέχνες, καλλιτέχνες – έκπληξη, σημαντικά φεστιβάλ που φέρνουν μαζί τους ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η εγχώρια και διεθνής σκηνή.
Και αυτόν τον Ιούλιο, λοιπόν, ένα είναι σίγουρο: οι μουσικές βραδιές με φόντο τις τρεις χαρακτηριστικές κόκκινες καμινάδες θα σας μείνουν κάτι παραπάνω από αξέχαστες…
Αλλά και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Γκάζι, μπορούν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες – όπως και πέρυσι – απ’ όπου κι αν βρίσκονται μέσω live streaming. Για να δείτε, όμως, το πρόγραμμα αναλυτικά:
Ο μήνας ξεκίνησε καυτός, αυτό όμως δεν πτόησε καθόλου το ορμητικό metal ξέσπασμα των Suicidal Angels με το οποίο ολοκληρώθηκε το Urban Athens Festival. Για τη συνέχεια, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 2 Ιουλίου, στη σκηνή της Τεχνόπολης ανεβαίνουν οι Nightstalker, πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock ‘n’ roll attitude για να μας απογειώσουν με την ηλεκτρική τους καταιγίδα. Θα τους προλογίσουν οι ψυχεδελικοί The Screaming Fly. Τη Δευτέρα 5 του μήνα, η Μελίνα Κανά, με αναδρομές αλλά και σύγχρονη όσο ποτέ, σας υπόσχεται μια αξέχαστη μουσική βραδιά με τις μεγάλες επιτυχίες της αλλά και τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της. Συνοδοιπόροι της θα είναι οι Γιώργης και Νίκος Στρατάκης. Μια μέρα μετά, η πιο αχτύπητη τετράδα του ελληνικού πενταγράμμου, οι Δάκης, Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης και Πωλίνα σας δροσίζουν με «γρανίτα από ντισκοτέκ» στην πιο feelgood συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Στις 7 Ιουλίου, ο Βέλγος «αρχιτέκτων του μινιμαλισμού» - κατά κόσμον Wim Mertens - επιστρέφει… αναπόφευκτα για να σας παρουσιάσει τις μαγευτικές συνθέσεις του στο πλαίσιο της περιοδείας του “Inescapable Tour”. Στη συνέχεια, οι MEΛΙSSES, το πιο δημοφιλές συγκρότημα της χώρας, επιστρέφει ξανά στην Τεχνόπολη σε ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες και θετικά vibes. Την Παρασκευή 9 Ιούλιου, η ΣΤΕLLA, ή αλλιώς η πιο χαρακτηριστική γυναικεία φωνή της ελληνικής electro pop, σας συστήνει για πρώτη φορά live τον καινούριο της δίσκο The Break που κυκλοφόρησε από την καναδική Arbutus Records. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Jef Maarawi. Psychedelic rock από τον Βορρά έχει το πρόγραμμα για το Σάββατο 10 Ιουλίου, με on stage τους Naxatras! Η μπάντα φέρνει μαζί της από τη Θεσσαλονίκη δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες και ταξιδιάρικα κιθαριστικά σόλο, όλα εμποτισμένα με μία μαγευτική 70s ατμόσφαιρα και αισθητική.
Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά με πατητές και μακροβούτια και τους Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση. Αυτό δεν πρέπει να το χάσετε. Με τίποτα. Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ενώνουν για πρώτη φορά τις φωνές τους και σας χαρίζουν «μια αγκαλιά τραγούδια» σε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι γεμάτο θετική διάθεση και αύρα καλοκαιριού. Το επόμενο βράδυ, η μουσική κολεκτίβα των Fundracar με τον απρόσμενο και ανατρεπτικό στίχο και ήχο τους που μπολιάζει από reggae μέχρι punk κι από rock μέχρι funk, παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους, θα σας παρουσιάσει το μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο διαφορετικό live τους που έχετε δει ποτέ. Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, τη σκυτάλη στη σκηνή της Τεχνόπολης αναλαμβάνει ο Γιώργος Νταλάρας με ένα πρόγραμμα με καινούρια τραγούδια και τραγούδια – σταθμούς από την πλούσια δισκογραφία του και τη συνεργασία του με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Μαζί του θα βρίσκονται οι ταλαντούχες Βιολέτα Ίκαρη και Ασπασία Στρατηγού και μια ορχήστρα 10 εξαιρετικών μουσικών. Σε ρεμπέτικα μονοπάτια θα ταξιδέψετε, το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου, μαζί με τον έναν και μοναδικό Δημήτρη Μυστακίδη που γιορτάζει τα 15 χρόνια του «16 ρεμπέτικα με κιθάρα» και σας υπόσχεται πολλές και όμορφες εκπλήξεις… Για το φινάλε της πρώτης σεζόν της Μουσικής Τεχνόπολης, στις 21 Ιουλίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος της καρδιάς σας με τη μοναδική φωνή, την τρυφερή διάθεση και το έντονο συναίσθημα, για να σας τραγουδήσει όλα όσα θέλετε να ακούσετε… Μαζί του, η Μαίρη Μπρόζη και ο Απόστολος Μόσιος. Και μετά, ραντεβού πάλι τον Σεπτέμβριο.
Και αυτό τον Ιούλιο, όλα τα μουσικά είδη συναντιούνται στη σκηνή της Τεχνόπολης. Και αυτό το καλοκαίρι, η καρδιά της μουσικής χτυπά στο Γκάζι!
#ΜουσικήΤεχνόπολη #CultureisAthens
Αναλυτικό Πρόγραμμα:
- Πέμπτη 01.07: Urban Athens Festival Suicidal Angels – “Live Aggression Over Athens”
- Παρασκευή 02.07: Nightstalker –“Electric Haze” Opening act: The Screaming Fly
- Δευτέρα 05.07: Μελίνα Κανά Μαζί της οι Γιώργης & Νίκος Στρατάκης
- Τρίτη 06.07: Δάκης, Μαντώ, Μπίγαλης & Πωλίνα – «Γρανίτα Από Ντισκοτέκ»
- Τετάρτη 07.07: Wim Mertens – Inescapable 40th Anniversary Tour
- Πέμπτη 08.07: MEΛΙSSES
- Παρασκευή 09.07: ΣTELLA Opening act: Jef Maarawi
- Σάββατο 10.07: Naxatras
- Δευτέρα 12.07: Χατζηφραγκέτα Full Band
- Τετάρτη 14.07: Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Μιχάλης Χατζηγιάννης – «Μια Αγκαλιά Τραγούδια»
- Πέμπτη 15.07: Fundracar Live – “Like Never Before” With Special Guests: Argyris (Nightstalker) / Babis (Planet Of Zeus) / Eisvoleas / Zoro & Buzz Opening act: Dog in Style
- Δευτέρα 19.07: Γιώργος Νταλάρας Μαζί του οι Βιολέτα Ίκαρη & Ασπασία Στρατηγού
- Τρίτη 20.07: Δημήτρης Μυστακίδης - «15 Χρόνια Ρεμπέτικα Με Κιθάρα»
- Τετάρτη 21.07: Βασίλης Παπακωνσταντίνου Μαζί του οι Μαίρη Μπρόζη & Απόστολος Μόσιος
Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: athens-technopolis.gr
Η Μουσική Τεχνόπολη πραγματοποιείται, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα.
*Σεβόμενοι όλους τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, όλες οι συναυλίες είναι αποκλειστικά για καθήμενους, ενώ και ο χώρος έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με όλες τις επίσημες οδηγίες και τους ισχύοντες κανονισμούς.
**Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Ένα μουσικό ταξίδι από τον Mozart και τον Beethoven έως τον Σκαλκώτα και τη σύγχρονη δημιουργία
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Βρετανός σταρ της grime συναντά τους Toquel, Εθισμό, Vlospa, Gxhan και Lunar σε ένα line-up που φέρνει την παγκόσμια και την ελληνική rap σκηνή στο ίδιο stage
Η συγκινητική στιγμή στο Λονδίνο και η αληθινή ιστορία πίσω από το εμβληματικό τραγούδι
Οι προσεχείς συναυλίες μετατίθενται για το 2027
Από μια καλύβα στα Smoky Mountains στην κορυφή της country, από την Jolene στο Dollywood και την Imagination Library
Η Ντόλι Πάρτον συμμετείχε στη δημοφιλή σειρά «Hannah Montana», υποδυόμενη την «θεία Ντόλι»
Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση - Τι υποστηρίζει ο πρώην σύντροφος της τραγουδίστριας
Η Ντόλι Πάρτον έγραψε και ηχογράφησε το εμβληματικό τραγούδι το 1973
Από μια ξύλινη καλύβα στο παγκόσμιο στερέωμα
Μια φωνή που σε κερδίζει από την πρώτη νότα!
Ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος και ταινία από την εμφάνιση του γκρουπ στο El Coyote του Λος Άντζελες
Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, το ΟΑΚΑ φιλοξενεί το μεγαλύτερο lineup στην ιστορία του Primer Music Festival, μέσα από τη μοναδική συνεργασία του με το παγκόσμιο brand της ZAMNA
Ο 88χρονος ηθοποιός ολοκλήρωσε το όνειρό του σε διάστημα 60 χρόνων
Έξι δεκαετίες μετά, το Pet Sounds παραμένει σπουδαίο. «Ζωντανό» όμως;
Βlack metal, desert fuzz, καλιφορνέζικο psych, ιστορικές επανενώσεις και μεγάλες φωνές μετατρέπουν την Αθήνα σε συναυλιακή ζώνη υψηλής τάσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.