Μουσικη

Παράσημο από Μακρόν σε Ζαν Μισέλ Ζαρ: Γέμισε μουσική το Elysée

Φεστιβάλ Fête de la Musique, στην αυλή Cour d’honneur του προεδρικού παλατιού Elysée στο Παρίσι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Φεστιβάλ Fête de la Musique
Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Φεστιβάλ Fête de la Musique © Panik Records

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ένωσε 2 γενιές, παίζοντας μπροστά σε ένα νεανικό κοινό ως μέρος του Φεστιβάλ Fête de la Musique - Παράσημο «Légion d’honneur» από τον Μακρόν

Για πρώτη φορά με ηλεκτρονική μουσική γέμισε η αυλή Cour d’honneur του προεδρικού παλατιού Elysée στο Παρίσι, το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ (Jean-Michel Jarre) ένωσε 2 γενιές, παίζοντας μπροστά σε ένα νεανικό κοινό ως μέρος του Φεστιβάλ Fête de la Musique.

Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Φεστιβάλ Fête de la Musique © Panik Records

 
Οι Irène Dresel, Glitter, Cerrone και NSDOS ακολούθησαν ο ένας τον άλλο στη σκηνή πριν ο Jarre κλείσει την βραδιά. Τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα δεν εμπόδισαν να γίνει ένα εντυπωσιακό event καθώς η ζωντανή μουσική επέστρεψε στην πόλη. Η εκδήλωση μεταδόθηκε live στα social media, προσελκύοντας κοινό από όλο τον κόσμο.
 

Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Φεστιβάλ Fête de la Musique © Panik Records

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Eμανουέλ Μακρόν, απένειμε στον Ζαν Μισέλ Ζαρ το παράσημο της «Légion d’honneur», που είναι το υψηλότερο αξιοκρατικό παράσημο, τόσο στρατιωτικό όσο και πολιτικό.

 


 
Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ είπε: «Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν υπέροχο να περάσουμε ένα ξεχωριστό βράδυ, με πραγματικό κοινό. Μοιραστήκαμε αυτά τα “good vibes” με όλους, μέσω της ζωντανής μουσικής και ξέρω ότι θα είμαστε όλοι μαζί σύντομα ξανά. Eυχαριστώ όλους τους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν μαζί μου στην σκηνή, ήταν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

 

Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Φεστιβάλ Fête de la Musique © Panik Records

 
Ο Γάλλος συνθέτης, ερμηνευτής, παραγωγός, οραματιστής, καινοτόμος, πρεσβευτής πολιτισμού, Ζαν Μισέλ Ζαρ, έχει παγκοσμίως αναγνωριστεί ως ένας από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτρονική μουσική. Η καινοτόμος προσέγγιση του στην οπτική και άκρως τεχνολογική σκηνή της electronic music έχει ανοίξει το δρόμο στηνκουλτούρα αυτή να ανθίσει σε όλο τον κόσμο μέσω φημισμένων φεστιβάλ.
 
Ο κατάλογός του, ο οποίος περιλαμβάνει 21 studio album, έχει ξεπεράσει τις 85 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ έχει επίσης γραφτεί στο Guinness Book of Records για τη τεράστια συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες του σε διάφορες εμβληματικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο: Place de la Concorde (1979),  Houston, Texas (1986), Paris - La Défense (1990), Μόσχα (1997).

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ζαρ έπαιξε σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά ορόσημα σε όλο τον κόσμο: Ήταν ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που είχε προσκληθεί να παίξει στην Κίνα μετά το Μάο, και εμφανίστηκε επίσης στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, την έρημο Σαχάρα, τον Πύργο του Άιφελ και την Νεκρά Θάλασσα. Στις αρχές του 2021, μέσω μιας live εμφάνισης από την Notre Dame, προσέλκυσε πάνω από 75 εκατομμύρια θεατές, σπάζοντας και άλλο ρεκόρ.  
 
Το 2017 ο Ζαρ προτάθηκε για βραβείο Grammy για το άλμπουμ «Electronica» (Pete Townshend, Moby, Air, Armin van Buuren, 3D / Massive Attack, Hans Zimmer, Edward Snowden, Lang Lang…). Η εξαιρετικά αναγνωρισμένη δουλειά μετατράπηκε σε μια θεαματική παγκόσμια ζωντανή περιοδεία, καταλήγοντας στο φεστιβάλ «Coachella».
 
Ο Ζαρ υπήρξε εδώ και καιρό πρεσβευτής της UNESCO για την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό, ένας άνευ όρων υπερασπιστής του περιβάλλοντος και νικητής του μεταλλίου Stephen Hawking.
 
Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ είναι ένας ζωντανός θρύλος καθώς συνεχίζει να ανοίγει νέο έδαφος με κάθε δημιουργία του και κάθε εμφάνισή του. Με την τεχνολογία στο προσκήνιο όλων όσων κάνουμε, ο Jarre προτρέπει τους νέους «η πιο σημαντική στιγμή είναι η δημιουργία μουσικής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

       

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ