Μουσικη

Ο κορυφαίος τσελίστας Υο-Υo Ma απαντάει σε ερωτήσεις του Twitter

Billie Eilish με AI και η απάντηση στην μεγάλη ερώτηση: γιατί όλοι κάπως βάζουν στις ταινίες την σουίτα Νο1 του Bach με τσέλο;

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Yo-Yo απαντάσει σε ερωτήσεις στο Twitter
O Yo-Yo Ma ποζάρει με ένα μίνι τσέλο στη Νέα Υόρκη 2004 © Bryan Bedder / Getty Images / Ideal Image

O Yo-Yo Ma απαντάει σε ερωτήσεις στο Twitter και η συνέντευξη της Billie Eilish σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που προγραμμάτισε το Vogue.

Μην χάσετε αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη του Yo-Yo Μa. Ο κορυφαίος τσελίστας απαντάει σε ερωτήσεις από χρήστες του Twitter και είναι μαγεία. 

'Εχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι (μάλλον) κανένας κριτικός ή δημοσιογράφος δεν θα έκανε αυτές τις ερωτήσεις (είναι ας πούμε «κακές» ερωτήσεις συνέντευξης) και όμως ο Yo-Yo Μα απαντά σε όλους προσεκτικά και γενναιόδωρα.

Σε μια ερώτηση ο Yo-Yo Ma απαντάει γιατί στις ταινίες πολλοί κάπως βάζουν την σουίτα Νο1 με τσέλο του Μπαχ!! την χιλιοακουσμένη.

Yo-Yo Ma Answers Cello Questions From Twitter | Tech Support | WIRED

Θυμίζει κάπως όταν το Vogue εκπαίδευσε ένα πρόγραμμα AI (τεχνητή νοημοσύνη) για να πάρει συνέντευξη από την Billie Eilish, η οποία τόνισε ότι οι ανθρώπινοι δημοσιογράφοι συχνά κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά και εκτιμά ότι οι ερωτήσεις του AI δεν έχουν ατζέντα -ίσως όχι με τον ίδιο τρόπο-, δεν προσπαθούν να πάρουν τίποτα από αυτήν. 

Billie Eilish Gets Interviewed By a Robot | Vogue

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ