Μουσικη

Eurovision 2021: Το lockdown την έκανε σαν ένα μικρό Woodstock

Το τραγούδι των Maneskin δεν είναι άσχημο και θα βοηθήσει το rock

kostas-zougris.jpg
Κώστας Ζουγρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Maneskin - Damiano David
© EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Eurovision 2021: Ο Κώστας Ζουγρής γράφει για τη φετινή διοργάνωση, τη νίκη του ιταλικού συγκροτήματος Maneskin και το rock τραγούδι τους.

Η φετινή Eurovision κατάφερε να πετύχει το σκοπό της και να ασχοληθούν μαζί της σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και υπουργοί όπως αυτός της Γαλλίας με αναφορά στο αν είχε πάρει ναρκωτικά το μέλος του ιταλικού συγκροτήματος Maneskin που νίκησε και τελικά βγήκε αρνητικό το τεστ.

Τα τραγούδια στην πλειοψηφία τους ήταν ακριβώς, ό,τι και τις προηγούμενες χρονιές, χαζοχαρούμενα με χορευτικά που παρέπεμπαν σε χαρέμια και την ανατολή και μας θύμισαν τις ταινίες με την Ρένα Βλαχοπούλου.

Βέβαια δεν είναι πια και διαφορετικός ο σκοπός της Eurovision, γι’ αυτό είχαν καλέσει και την Madonna, για χαβαλέ και τα τραγούδια βέβαια όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη ξεχασθεί με αποκορύφωμα το αγγλικό, όπου βέβαια η πολιτική έπαιξε τον πρώτο ρόλο.

Måneskin - Zitti E Buoni - Italy 🇮🇹 - Grand Final - Eurovision 2021

Για όσους ψάχνουν με τι μοιάζει το ιταλικό τραγούδι, προφανώς οι Ιταλοί έχουν επηρεασθεί από συγκροτήματα όπως οι Franz Ferdinand.

Franz Ferdinand - Take Me Out (Official Video)

Το τραγούδι δεν είναι άσχημο και θα βοηθήσει το ροκ, βέβαια δεν άρεσε στους Έλληνες που είναι κολλημένοι με το ροκ του 1970.


Διαβάστε περισσότερα θέματα από τον Κώστα Ζουγρή στο apotis4stis5.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ