Μουσικη

Eurovision: Τα φοβερά εφέ που έστειλαν τη Στεφανία στον τελικό

Η καθηλωτική εμφάνιση με τους «αόρατους» χορευτές και την «πτήση» πάνω στη σκηνή που ξεσήκωσαν το Ρότερνταμ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Eurovision 2021 η Στεφανία Λυμπερακάκη πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στον Β' ημιτελικό, δίνοντας ένα απίστευτο show με εντυπωσιακά οπτικά εφέ.

Η ώρα της Στεφανίας με το «Last Dance» στη Eurovision 2021 έφθασε και στο Ρότερνταμ το κατάλαβαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την επιβλητική της εμφάνιση πάνω στη σκηνή του Ahoy Arena.

Η Στεφανία κέρδισε τις εντυπώσεις και με συνοπτικές διαδικασίες «τσέκαρε» το εισιτήριο και πέρασε με την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό στις 22 Μαΐου βρίσκεται ήδη η Έλενα Τσαγκρινού με την Κύπρο, η οποία έκανε ακόμη και τον... Lucifer του Netflix να της δώσει 12άρι. Η νεαρή τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Ελλάδα ήταν εκπληκτική, ενώ κομβικό ρόλο διαδραμάτισαν τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ, την ώρα που ερμήνευε το «Last Dance». Υπήρχαν στιγμές που οι θεατές στην Ahoy Arena έτριβαν τα μάτια τους από την έκπληξη, βλέποντας τη Στεφανία κυριολεκτικά να «πετά», να «αιωρείται» και τους χορευτές που την πλασίωναν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται κατά διαστήματα.

Θεατές και τηλεοπτικό κοινό μαγεύτηκαν από τη Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία ήταν εκθαμβωτική μέσα στη μωβ ολόσωμη φόρμα με τα 250.000 κρύσταλλα Swarovski -ρούχο που δημιούργησε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος. «Let's dance» τραγουδούσε η 18χρονη τραγουδίστρια, στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό της Eurovision 2021 με ένα μοναδικό show πάνω στη σκηνή γεμάτο καταπληκτικά οπτικά εφέ.

Πίσω από τον σχεδιασμό του σκηνικού βρίσκεται ο Γιάννης Μουρίκης. Τα κοστούμια των χορευτών επιμελήθηκε ο Γιώργος Σεγρεδάκης, ενώ η εταιρεία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών.

Η Στεφανία στον τελικό - Η επιβλητική εμφάνιση στον ημιτελικό - Για πρώτη φορά τέτοια εφέ στη Eurovision

Η Στεφανία Λυμπερακάκη μαζί με τους χορευτές Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο -απόλυτα συντονισμένοι, σαν μια «καλοκουρδισμένη μηχανή» ως απόρροια των εντατικών προβών- παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα στη σκηνή του Ahoy Arena.

Η νεαρή τραγουδίστρια ερμήνευσε εντυπωσιακά το «Last Dance» των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn. Ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός έδωσε τα... ρέστα του. Είναι η πρώτη φορά που τόσο προηγμένα οπτικά εφέ παρουσιάζονται σε διαγωνισμό της Eurovision σε ζωντανή μετάδοση.

Πρόκειται για ένα σκηνοθετικό εγχείρημα με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και μεγάλες προδιαγραφές, που αποζημιώνει όμως το τηλεοπτικό κοινό. Η πρωτότυπη χορογραφία, τα special visual effects, οι ειδικοί φωτισμοί, οι γρήγορες εναλλαγές ρούχων των χορευτών επί σκηνής, τα σκηνοθετικά ευρήματα προηγμένης τεχνολογίας. Τα πάντα δοσμένα με ακρίβεια και ταχύτητα σε ένα αρμονικό - ξεχωριστό αποτέλεσμα, με διαρκείς αναφορές στα 80's και την K-Pop.

Ποιες άλλες χώρες από τον Β' ημιτελικό ακολούθησαν τη Στεφανία στον τελικό της Eurovision 2021

Οι υπόλοιπες 9 χώρες -από τις 17 συνολικά στον Β΄ ημιτελικό της Eurovision 2021- που πήραν το χρυσό «εισιτήριο» για τον τελικό στις 22 Μαΐου είναι οι ακόλουθες:

  • Άγιος Μαρίνος,
  • Μολδαβία,
  • Ισλανδία,
  • Σερβία,
  • Αλβανία,
  • Πορτογαλία,
  • Βουλγαρία,
  • Φινλανδία και
  • Ελβετία.

Eurovision 2021 - Αυτές είναι οι 20 χώρες του μεγάλου τελικού στις 22 Μαΐου που πήραν την πρόκριση - Ανάμεσά τους η Ελλάδα με τη Στεφανία και το «Last Dance»

  1. Λιθουανία: Discoteque
  2. Ρωσία: Russian Woman
  3. Σουηδία: Voices
  4. Κύπρος: El Diablo
  5. Νορβηγία: Fallen Angel
  6. Βέλγιο: The Wrong Place
  7. Ισραήλ: Set Me Free
  8. Αζερμπαϊτζάν: Mata Hari
  9. Ουκρανία: Shum
  10. Μάλτα: Je Me Casse
  11. Άγιος Μαρίνος: Adrenalina
  12. Ελλάδα: Last dance
  13. Μολδαβία: Sugar
  14. Ισλανδία: 10 Years
  15. Σερβία: Loco Loco
  16. Αλβανία: Karma
  17. Πορτογαλία: Love is on my side
  18. Βουλγαρία: Growing up is getting old
  19. Φινλανδία: Dark side
  20. Ελβετία: Tout l’Univers

Σε αυτές προστίθενται η διοργανώτρια Ολλανδία και η «Big Five» (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία) που βρίσκονται ήδη εκεί με «κλειδωμένο» εισιτήριο βάσει του νέου format της Eurovision.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις