Μουσικη

Η Paloma Faith δείχνει πώς φέρεται η κοινωνία στις γυναίκες

To τρομακτικό βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Monster» που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Paloma Faith στα Brit Awards 2019
Η Paloma Faith στα Brit Awards 2019 © EPA/ΑΠΕ/FACUNDO ARRIZABALAGA

Monster: Κυκλοφόρησε το νέο single της Paloma Faith από το άλμπουμ «Infinite Things» - Δείτε το βιντεοκλίπ για τη συμπεριφορά της κοινωνίας στις γυναίκες

Αισθητική εμπνευσμένη από βίντατζ ταινίες τρόμου κι ένα αίνιγμα το οποίο ο σκηνοθέτης αφήνει τους θεατές να λύσουν. Αυτά παρουσιάζει το νέο μουσικό βίντεο της Paloma Faith για το «Monster», single που μόλις κυκλοφόρησε και περιλαμβάνεται στο πέμπτο άλμπουμ της με τίτλο «Infinite Things».

Paloma Faith - Monster (Official Video)

Ο Yousef, σκηνοθέτης και σχεδιαστής της καμπάνιας προώθησης άλμπουμ καλλιτεχνών όπως οι Michael Kiwanuka, Dizzee Rascal, Gregory Porter κ.α., μας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό κόσμο όπου όπως φαίνεται, δεν υπάρχει σωτηρία. Στο κλιπ που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους, ένας γιατρός βασανίζει με τρομακτικό τρόπο τις γυναίκες.

Μιλώντας για την ιδέα πίσω από το βίντεο, ο σκηνοθέτης σχολίασε: «Ο γιατρός εκπροσωπεί την κοινωνία γενικότερα, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται σιγή στις γυναίκες, το πώς αυτές χειραγωγούνται σωματικά και διανοητικά και στη συνέχεια εγκαταλείπονται σαν να μην συνέβη τίποτα. Σχετικά με τη μουσική βιομηχανία στην οποία αναφέρονται οι στίχοι της Paloma, δείχνει πως οι καλλιτέχνες “αναπαράγονται”, δεν έτυχαν σεβασμού και προσοχής. Η αισθητική του βίντεο είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένη από τα ιταλικά θρίλερ (Giallo), το υπερφυσικό θρίλερ στις ταινίες του Ντάριο Αρτζέντο «Suspiria» (1977) και Inferno (1980), καθώς και βίντατζ ταινίες όπως το «Frankenstein» (1931) του Τζέιμς Γουέιλ».

 

 

Η Paloma Faith λέει για το θέμα του νέου single: «Αυτό το κομμάτι αφορά στη σχέση μου με τη μουσική βιομηχανία και την καριέρα μου συνολικά. Στην αρχή (της καριέρας μου) πολλοί μου ζητούσαν να κάνω πράγματα με τα οποία δεν ήθελα να ασχοληθώ απαραίτητα. Επιπλέον, δεν με ένοιαζαν τα χρήματα, μόνο η τέχνη. Η βιομηχανία με άλλαξε. Ήταν αυτή η διελκυστίνδα και τώρα είμαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου όπου αισθάνομαι ότι ίσως να είναι το τέλος. Υπάρχει αυτή η παράξενη αίσθηση ότι οι γυναίκες στη βιομηχανία έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Με το βίντεο του “Monster”, εγώ και ο Yousef θέλαμε να δείξουμε πως η κοινωνία γενικότερα φέρεται στις γυναίκες είτε σωματικά ή διανοητικά. Η ανδρική φιγούρα (Σον Χαρτ) στο βίντεο αποφασίζει και αφήνει την εκδίκησή του».

Το τραγούδι «Monster» και το μουσικό βίντεο είναι το καινούργιο επαγγελματικό βήμα της Paloma Faith, μετά την κυκλοφορία του επιτυχημένου ντοκιμαντέρ της για το BBC «Paloma Faith: As I Am» και τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη ζωή της τραγουδίστριας και τις δύσκολες, προσωπικές πτυχές, την επαγγελματική της πορεία και τη μητρότητα.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ