Μουσικη

The Great Gatsby: Η Φλόρενς Γουέλς στη μουσική του νέου μιούζικαλ

«Το βιβλίο έχει επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Περιέχει μερικές από τις αγαπημένες μου φράσεις στη λογοτεχνία»

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Φλόρενς Γουέλς στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza στη Χιλή το 2016
Η Φλόρενς Γουέλς στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza στη Χιλή το 2016 © EPA/ΑΠΕ/MARIO RUIZ

Η Φλόρενς Γουέλς, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Florence and the Machine, υπογράφει τη μουσική του νέου μιούζικαλ «The Great Gatsby» στο Broadway

Η Φλόρενς Γουέλς κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της. Η βασική τραγουδίστρια του βρετανικού indie rock συγκροτήματος Florence and the Machine και ο Αμερικανός πιανίστας, παραγωγός και τραγουδιστής Τόμας Μπάρτλετ (γνωστός και ως Doveman), ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη μουσική σύνθεση μιας νέας μιούζικαλ μεταφοράς του «Μεγάλου Γκάτσμπυ» («The Great Gatsby») στο Μπρόντγουεϊ. Η νέα παραγωγή θα ονομαστεί «The Great Gatsby, A New Musical».

Το δημοφιλές μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ από το 1925 έχει διασκευαστεί πολλές φορές για τον κινηματογράφο. Η συγκεκριμένη μεταφορά θα περιλαμβάνει πρωτότυπη μουσική και στίχους που θα γράψει η Φλόρενς Γουέλς, ενώ ο -υποψήφιος με Όσκαρ και Γκράμι- Τόμας Μπάρτλετ θα είναι συνδημιουργός της μουσικής. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά στο τραγούδι «Jenny of Oldstones» που ακούστηκε στην όγδοη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του HBO «Game of Thrones». Τη σκηνοθεσία του πρότζεκτ έχει αναλάβει η Ρεμπέκα Φρέκναλ, υποδιευθύντρια του θεάτρου Almeida στο Λονδίνο και βραβευμένη σκηνοθέτρια των θεατρικών έργων «Three Sisters», «Summer and Smoke». Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά το καστ ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στο show.

Η ιστορία του Τζέι Γκάτσμπυ, ενός μυστηριώδους επιχειρηματία που εγκαθίσταται σε μια πολυτελή έπαυλη στο Λονγκ Άιλαντ και της εμμονής του με την κοσμική Νταίζη Μπουχάναν, αποτελεί μια από τις πιο διάσημες και πολυδιαβασμένες της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας.

«Το βιβλίο έχει επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Περιέχει μερικές από τις αγαπημένες μου φράσεις στη λογοτεχνία. Τα μιούζικαλ ήταν η πρώτη μου αγάπη και αισθάνομαι μια βαθιά σύνδεση με τον “ραγισμένο” ρομαντισμό του Φιτζέραλντ. Είναι τιμή μου που μου προσφέρεται η ευκαιρία να αναδημιουργήσω αυτό το βιβλίο σε τραγούδια», δήλωσε η βρετανίδα τραγουδίστρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ