Μουσικη

Κορίτσια στον κήπο

Κατερίνα Πολέμη & Κaterine Duska

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 487
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατερίνα Πολέμη και Katerine Duska στον Κήπο του Μεγάρου.

Μια ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη στον Κήπο. Η Κατερίνα Πολέμη, ελληνοβραζιλιάνικης καταγωγής. Αγαπά τον αυτοσχεδιασμό, την τζαζ και τις ναπολιτάνικες καντσονέτες. Υπέγραψε το soundtrack της ταινίας «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Ολοκλήρωσε το πρώτο της αγγλόφωνο προσωπικό άλμπουμ «Spread The Music Not The Name» σε δικές της συνθέσεις. Παράλληλα ξεκίνησε να γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, όπως η «Ευρυδίκη» του Δημήτρη Τάρλοου, που αποτελεί και τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, ενώ ετοιμάζει τη μουσική για τη «Μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Katerine Duska, γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά, με πολυπολιτισμικές επιρροές. Συνδυάζει τη neo-folk μουσική με τη soul και τις ποπ μελωδίες. Σπούδασε κλασική κιθάρα, ερμήνευσε άριες και λίντερ των Βέρντι, Μότσαρτ και Σούμπερτ, αλλά και ρεπερτόριο της τζαζ. Ακούστηκε με το τραγούδι «One in a Million» και ετοιμάζει την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου τηςάλμπουμ.

Τη μουσική βραδιά θα ανοίξει η ταλαντούχα δεκαεξάχρονη Αρετή Κοσμίδου, που θα τραγουδήσει για πρώτη φορά μπροστά σε συναυλιακό κοινό.

Η Κατερίνα και η Katerine μιλούν η μία για την άλλη, σην Athens Voice...

Η Katerine Duska για την Κατερίνα Πολέμη

*Η Κατερίνα είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνιδα, αποτελεί έμπνευση για μένα και ενισχύει την πίστη μου στην νέα γενιά της ελληνικής σκηνής.

*Είναι ιδανικό να συνεργάζεσαι με μια καλλιτέχνιδα που σε ωθεί να ανεβαίνεις επίπεδα, να προκαλείς τον εαυτό σου ώστε να αποκαλύπτεις νέες καλλιτεχνικές πτυχές και δυνατότητες, με το ταλέντο της, την αυθεντικότητα, το ήθος, τον επαγγελματισμό, την αισιοδοξία και χαρά για ζωή, και να αισθάνεσαι πως ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

*Παρά τις λίγες αλλά μοναδικά απολαυστικές συνευρέσεις μας, αισθανόμαστε ότι γνωριζόμαστε χρόνια και ανυπομονώ η χημεία αυτή μεταξύ μας να είναι διάχυτη στη σκηνή του Κήπου στις 2 Ιουλίου και να τη μοιραστούμε με το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

H Κατερίνα Πολέμη για την Katerine Duska

- Sexy φωνή με soul feel και beat.

- ΠΟΛΥ stylish κορίτσι!

- Νο bullshit girl.

- Ξεχωριστός άνθρωπος. Έχει δική της, πολύ δική της γνώμη, κάτι το οποίο εκτιμώ. Αυτό που εκτιμώ ακόμα περισσότερο όμως είναι πως είναι πάντα διαθέσιμη να ακούσει και τη γνώμη του άλλου με αγάπη, σοβαρότητα και ταπεινότητα.

- Νιώθω πως μπορώ να είμαι τελείως ο εαυτός μου με την Κατερίνα. Νιώθω πως μπορώ να περάσω ώρες πολλές μαζί της χωρίς να κουράζομαι, αλλά και να είμαστε στον ίδιο χώρο, αλλά η κάθε μία να είναι με τον εαυτό της στο δικό της κόσμο! Με πολύ λίγους ανθρώπους συμβαίνει αυτό.

- ...Μια ατμόσφαιρα sexy, smooth και funky.

Info: Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282771. Έναρξη 21.00. Eίσοδος € 10, 12 ταμείο. Προπώληση: megaron.gr και 210 7282333. Στις 2/7.