Μουσικη

Asaf Avidan: Αναβλήθηκε η γαλλική τουρνέ του

Το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο όσες συναυλίες του Avidan προγραμματίστηκαν για μετά τον Σεπτέμβριο

Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αναβάλλεται η γαλλική τουρνέ του ισραηλινού καλλιτέχνη Asaf Avidan

Η γαλλική τουρνέ του Asaf Avidan που θα άρχιζε από τη Ρεν στις 11 Μαρτίου αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Παραμένει στο πρόγραμμα η 1η Ιουλίου στο φεστιβάλ Les Nuits de Fourvière στη Λυών, αλλά οι εμφανίσεις του ισραηλινού ποπ καλλιτέχνη από τις 11 μέχρι τις 28 Μαρτίου ακυρώθηκαν. Η τουρνέ περιελάμβανε εκτός από τη Ρεν, τη Λιλ, τη Ρενς, το Παρίσι, τη Νάντη, τη Μπορντώ, την Τουλούζη, τη Μασαλία, την Nτιζόν και το Στρασβούργο. Το 2018 ο Avidan είχε κάνει μια πολύ επιτυχημένη συναυλία στο Παρίσι και στο Φρεζούς της Γαλλικής Ριβιέρας: στη Γαλλία το άλμπουμ του Different Pulses έγινε πλατινένιο.

Αν όλα πάνε καλύτερα, ο Avidan θα εμφανιστεί επίσης στο Σετ της νοτιοδυτικής Γαλλίας (29 Ιουνίου), στη Λυών (1η Ιουλίου), στη Μαδρίτη (15 Ιουλίου), στο Σίμπενικ της Κροατίας (6 Αυγούστου), στην Κωνσταντινούπολη (10 Σεπτεμβρίου), ενώ έπονται η Βιέννη, το Μπρνο, η Πράγα, τέσσερις πόλεις στην Πολωνία, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, η Μπρατισλάβα, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Ελσίνκι, η Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο όσες συναυλίες του Avidan προγραμματίστηκαν για μετά τον Σεπτέμβριο: στο Κίεβο, στο Λονδίνο και σε τρεις ιταλικές πόλεις. Όσο για τις ημερομηνίες του 2022 αυτή τη στιγμή θεωρούνται σίγουρες - σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι γαλλικές πόλεις στις οποίες ακυρώθηκαν οι φετινές συναυλίες.

Ο Avidan, γνωστός από τεράστιες επιτυχίες όπως το Reckoning Song (το remix του οποίου πούλησε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα), Different Pulses, Love It or Leave It, Over My Head, My Old Pain, κυκλοφόρησε πέρυσι το άλμπουμ Anagnorisis μετά από έναν χρόνο απομόνωσης σε άγνωστο μέρος στην Ιταλία. Ο Avidan, με την άκρως χαρακτηριστική φωνή, έχει συγκριθεί με τον Jeff Buckley και τη Nina Simone.

Ανάμεσα στις τουρνέ και τις συναυλίες που ακυρώθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν εκείνες των Τaylor Swift, Aerosmith, 1975, Thom Yorke (πρώην Radiohead), ενώ ακυρώθηκαν και ετήσια φεστιβάλ όπως το Primavera Sound της Βαρκελώνης, το Glastonbury που είχε ακυρωθεί και πέρυσι, το Ultra Music Festival του Μαϊάμι και το Coachella που γίνεται στην περιοχή του Λος Άντζελες συγκεντρώνοντας συνήθως 250.000 άτομα.