- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέντευξη του Theodore στην ATHENS VOICE, λίγο πριν τη συναυλία του στον Κήπο του Μεγάρου.
Οι νύχτες καλοκαιριού θέλουν ουρανό με άστρα και υπέροχες μουσικές, μικρές θερινές συμφωνίες με βιολιά και ambient pop ήχους που ρέουν σαν δροσερά νερά, θέλουν στίχους σαν μικρά haiku και μια γλυκιά, μελαγχολική διάθεση. Όλα αυτά μπορεί να τα βρει κανείς στη μία και μόνη συναυλία του Theodore επί ελληνικού εδάφους, στον Κήπο του Μεγάρου, σε λίγες μέρες.
Φρέσκο πρόσωπο, μόλις έχει σκάσει στη διεθνή μουσική σκηνή, ο 22χρονος Theodore, κατά κόσμον Θοδωρής Πολυχρονόπουλος, ζει στο Λονδίνο και έχει αποκτήσει το δικό του ambient μουσικό στίγμα που γίνεται ολοένα και πιο γνωστό, με καταβολές από ροκ και ποπ, μελωδική γραμμή και φιλοσοφικό στίχο. Ο Τheodore αναμειγνύει φυσικούς ήχους οργάνων με ηλεκτρονικούς, ταξιδεύοντάς μας σ’ ένα μουσικο-οπτικό κόσμο με ονειρικές αντιθέσεις φωτός και σκιάς. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 2012, όταν ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «7». Ακολούθησαν συναυλίες στην Ευρώπη και σε μερικές επιλεγμένες αθηναϊκές σκηνές. Φέτος κυκλοφορεί ο καινούργιος του δίσκος «It Is But It’s Not» και η περιοδεία του περιλαμβάνει Ελλάδα, Πολωνία, Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία.
Δείτε τον, ακούστε τον και αφήστε να σας παρασύρει στον πολύχρωμο κόσμο του, στον Κήπο του Μεγάρου.
Έχεις έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο. Πώς πιστεύεις ότι θα ανταποκριθεί η ελληνική μουσική σκηνή σε αυτό; Η μουσική και η τέχνη γενικότερα έχει ένα πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό. Αν ο ήχος πραγματικά αξίζει, είναι θέμα χρόνου ο κόσμος να ανταποκριθεί.
Είσαι μόλις 22 χρονών. Είσαι όσο συνεσταλμένος φαίνεσαι στις live εμφανίσεις σου; Πιστεύω πως ανεβαίνοντας στη σκηνή δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος άνθρωπος που είσαι στη «πραγματική ζωή». Ισχύει και το αντίθετο κατεβαίνοντας. Δεν είναι πολύ συνειδητές οι στιγμές που παρουσιάζω ζωντανά τη μουσική μου.
Από πού πηγάζουν οι αιθέριες μελωδίες που συνθέτεις; Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον ήχο και τις μελωδίες μου πράγματα και σκέψης που με άλλα μέσα δύσκολα τα καταφέρνω. Ότι δημιουργώ είναι αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης.
Info: 17/6, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρα 21.00, € 9 ταμείο, €7 προπώληση (viva.gr)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.