Μουσικη

#FreeBritney: Μεγαλώνει το κίνημα υπέρ της Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Για την «απελευθέρωσή» της από την εποπτεία του πατέρα της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το κίνημα #FreeBritney υπέρ της απελευθέρωσης της Μπρίτνεϊ Σπίαρς από την εποπτεία του πατέρα της έχει δημιουργηθεί και παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το κίνημα #FreeBritney για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την «απελευθέρωσή» της από τον πατέρα της. Μάλιστα, ο σύντροφος της τραγουδίστριας, Σας Ασγκάρι, μίλησε πρόσφατα για την κατάσταση αυτή, τονίζοντας πως ο πατέρας της «δεν της δείχνει κανέναν σεβασμό».

Όπως είπε ο Ασγκάρι σε συνέντευξή του στο περιοδικό People: «Δεν ήθελα τίποτα άλλο από το καλύτερο για το καλύτερο μισό μου και θα συνεχίσω να τη στηρίζω ακολουθώντας τα όνειρά της και δημιουργώντας το μέλλον που θέλει και της αξίζει», συμπληρώνοντας «Είμαι ευγνώμων για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνει από τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο και ανυπομονώ για ένα κανονικό, καταπληκτικό μέλλον μαζί».

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Σπίαρς, σε δήλωσή του τον Δεκέμβριο είχε δηλώσει:

«Αγαπώ την κόρη μου και μου λείπει πάρα πολύ. Όταν ένα μέλος της οικογένειας χρειάζεται ειδική φροντίδα και προστασία, οι οικογένειες πρέπει να εντείνουν, όπως έχω κάνει τα τελευταία 12 και πλέον χρόνια, να προστατέψω και να συνεχίσω να αγαπώ την Μπρίτνεϊ χωρίς όρους. Έχω και θα συνεχίσω να παρέχω ακλόνητη αγάπη και σκληρή προστασία εναντίον εκείνων που έχουν αυτοεξυπηρετούμενα συμφέροντα και εκείνων που επιδιώκουν να βλάψουν εκείνη ή την οικογένειά μου».

Το ζήτημα αυτό πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις αμέσως μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την Σπίαρς και τη σχέση, που έχει με τον πατέρα της. Αυτή ακριβώς αποτελεί το θέμα του ντοκιμαντέρ «Framing Britney Spears», όπου εξετάζεται η κακομεταχείριση, που αντιμετώπισε η ποπ σταρ από τα μέσα ενημέρωσης, τα προβλήματα με το νόμο, που είχε το 2008 αλλά και την προσπάθειά της πλέον να αποδεσμευτεί από την εποπτεία του πατέρα της, ο οποίος ενεργεί ως συνητηρητής των επιχειρήσεών της.

Να σημειωθεί πως το κίνημα #FreeBritney, αποτελείται κυρίως από θαυμαστές της τραγουδίστριας, που επιθυμούν να τη δουν να αποδεσμεύεται από την εποπτεία του πατέρα της και μιας ομάδας άλλων ατόμων (όπως μια επιχείρησης, μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας και άλλων προσώπων), οι οποίοι μεταξύ άλλων, επιβλέπουν τα οικονομικά της, κάνουν επιχειρηματικές συμφωνίες για αυτήν, ελέγχουν ποιος την επισκέπτεται στο σπίτι, ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα ιατρικά της αρχεία ακόμα και ποιος μπορεί  να επικοινωνεί με τους γιατρούς της.

Τον Σεπτέμβριο ωστόσο, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μέσω νομικής κατάθεσης από τον διορισμένο από το δικηγόρο της, Σάμιουελ Ίνγκαμ, προχώρησε σε μια προσπάθεια να αποδεσμευτεί και ευχαρίστησε τους θαυμαστές που έδωσαν προσοχή στην υπόθεσή της. Όπως δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπός της: «Σε αυτό το σημείο της ζωής της, όταν προσπαθεί να ανακτήσει κάποια προσωπική αυτονομία, η Μπρίτνεϊ καλωσορίζει και εκτιμά την ενημερωμένη υποστήριξη των πολλών οπαδών της».

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, ο Ίνγκαμη είπε στο δικαστήριο ότι η Σπίαρς «φοβάται» τον μπαμπά της, ότι δεν έχουν «βιώσιμη εργασιακή σχέση» και ότι δεν έχουν μιλήσει εδώ και πολύ καιρό. Είπε επίσης ότι «δεν θα εμφανιστεί ξανά, αν ο πατέρας της είναι υπεύθυνος για την καριέρα της».

Από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, πολλές διασημότητες έχουν συμμετάσχει στο κίνημα #FreeBritney, συμπεριλαμβανομένων των Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μπέτι Μίντλερ και Άντι Κόεν, ενώ διάφοροι σελέμπριτις που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, όπως ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, απαίτησαν από τα μέσα ενημέρωσης να ζητήσουν συγγνώμη από την Σπίαρς για την κακομεταχείριση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ