Μουσικη

Blackpink: Η virtual συναυλία που θα θυμούνται οι fans της K-Pop

Οι χορογραφίες, τα σκηνικά και οι σόλο ερμηνείες που εξέπληξαν το κοινό

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα της K-pop, Blackpink στην εικονική συναυλία The Show
© Instagram/Blackpink

Το συγκρότημα της K-pop Blackpink, παρουσίασε την εικονική συναυλία «The Show»: Μια γιορτή για τους θαυμαστές

Εντυπωσιακές χορογραφίες, πολύχρωμα σκηνικά και πλούσια οπτικά εφέ σε ένα show που μπορεί να μην είχε φυσική παρουσία κοινού, όμως η ενέργεια στη σκηνή φαίνεται πως κάλυπτε αυτό το κενό. Η K-pop συνεχίζει να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο και ένα από τα συγκροτήματά της, οι Blackpink, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα με την εικονική συναυλία «The Show», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Σεούλ και προβλήθηκε σε live streaming.

BLACKPINK - ‘THE SHOW’ TRAILER

Οι Blackpink, τα κορίτσια από τη Νότια Κορέα, παρουσίασαν ένα λαμπερό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που επέτρεπε σε κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη να αναδείξει τις ικανότητές του τόσο ως κομμάτι του γκρουπ, όσο και σε ξεχωριστές ερμηνείες. Η χορεύτρια και ράπερ Λίσα τραγούδησε μια δική της εκδοχή του «Say So» της Doja Cat και του «Love to Hate Me». Από την άλλη, η Rosé τραγούδησε το «Gone», πρώτο κομμάτι της σόλο καριέρας που θα ακολουθήσει. Μια από τις καλύτερες στιγμές του live ήταν η performance της Jisoo στο τραγούδι της Tove Lo, «Habits (Stay High)». Η Jisoo έγραψε τον στίχο στα κορεάτικα και έδωσε ένα πιο μελαγχολικό ύφος στο κομμάτι από το 2014.

ROSÉ - COMING SOON

Μέσα σε 90 λεπτά, οι Blackpink ερμήνευσαν 19 τραγούδια: μερικά singles από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα το 2016, μέχρι τα μεγαλύτερά τους hits. Από τη βραδιά ξεχώρισαν τα «Kill This Love», «How You Like That», «Sour Candy», «Ddu-Du Ddu-Du» καθώς και οι χορευτικές φιγούρες που τα πλαισίωναν. Όμως το show δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική. Οι τέσσερις τραγουδίστριες μίλησαν στους θαυμαστές εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και μοιράστηκαν λεπτομέρειες από την μέχρι τώρα πορεία τους στη μουσική βιομηχανία. Οπότε, το «The Show» ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό event. Έμοιαζε με γιορτή.

 

 

Και παρόλο που πολλοί θαυμαστές παρακολούθησαν το event από μια οθόνη και δεν εμψύχωσαν το αγαπημένο τους συγκρότημα από κοντά, αυτό δεν σημαίνει ότι η παραγωγή συμβιβάστηκε σε μια διοργάνωση μικρότερης κλίμακας. Οι συχνές αλλαγές στα κοστούμια, ο μεγάλος αριθμός χορευτών, τα πυροτεχνήματα και η live μπάντα, έκαναν την ατμόσφαιρα μεγαλειώδη και…ηλεκτρική. Η «The Band Six» που βρίσκεται μαζί με τις Blackpink στις συναυλίες τους, απογείωσε την παράσταση παίζοντας ζωντανά μουσική και γεμίζοντας το άδειο στάδιο με ήχο. Οι πέντε μουσικοί φορούσαν μαύρες μάσκες κατά τη διάρκεια του set και μάλιστα τόλμησαν να «πειράξουν» λίγο μερικά από τα τραγούδια του συγκροτήματος με τις ενορχηστρώσεις τους.  

Μια συναυλία –είτε ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ή είναι διαδικτυακή– είναι αναμφισβήτητα μια δημιουργική συνεργασία. Από όσα κατέγραψε η κάμερα, οι Blackpink και η The Band Six έφτιαξαν κάτι μαγικό με το The Show.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ