Μουσικη

Η «4η Συμφωνία» του Μάλερ σε διαδικτυακή μετάδοση από την ΚΟΘ

Η σοπράνο Ελένη Κομνή ερμηνεύει την πλέον δημοφιλή συμφωνία του συνθέτη σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει διαδικτυακά την «4η συμφωνία» του Μάλερ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μέσα από το κανάλι στο Youtube την «4η συμφωνία» του Γκούσταβ Μάλερ, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές μεταδόσεις συναυλιών της με την «4η συμφωνία» του Γκούσταβ Μάλερ, σε μεταγραφή Κλάους Σιμόν. Ο Μιχάλης Οικονόμου διευθύνει την Κ.Ο.Θ στη συναυλία που θα μεταδοθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 19.00, μέσα από το κανάλι στο Youtube (TheTSSO).

Μιχάλης Οικονόμου
Μιχάλης Οικονόμου

Η «4η Συμφωνία» του Μάλερ θεωρείται ως η πλέον δημοφιλής συμφωνία του. Ο συνθέτης προσφέρει ένα σπάνιο μελωδικό πλούτο, που τον αναδεικνύει μέσα από μία σπινθηροβόλα ενορχήστρωση, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τις υπαρξιακές αναζητήσεις και την επίμονη αναζήτηση απαντήσεων για τη μετά θάνατον ζωή. Η αγάπη του Μάλερ για τη φύση είναι έκδηλη σε όλο το έργο, ενώ η μουσική του καταφέρνει και περιγράφει τον Παράδεισο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, στο τραγούδι του φινάλε, που ερμηνεύει η σοπράνο Ελένη Κομνή.

Ελένη Κομνή.
H σοπράνο Ελένη Κομνή

To 2007 o Klaus Simon μετέγραψε το έργο για την ορχήστρα μουσικής δωματίου Holst Sinfonietta, ακολουθώντας το πνεύμα της Κοινωνίας Ιδιωτικών Μουσικών Εκτελέσεων (Verein für musikalische Privataufführungen), που είχε ιδρύσει ο Σαίνμπεργκ, με σκοπό να γίνονται κατανοητές από το κοινό οι εκτελέσεις νέων έργων.


Κ.Ο.Θ.
www.tsso.gr
Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra
Youtube @TheTsso
Instagram @tssoofficial
Twitter @ThesOrchestra

*H προετοιμασία και η πραγματοποίηση της συναυλίας γίνεται με ειδική άδεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ όλοι οι συντελεστές υποβάλλονται σε τεστ Covid-19 πριν την έναρξη των προβών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ