Οι DJs που συμμετέχουν στη συλλογή ηλεκτρονικής μουσικής Sub Sessions της Upfilter Records
Μουσικη

Sub Sessions: Η έμπνευση πίσω από την ελληνική electronica

13 Έλληνες μουσικοί παραγωγοί και DJs μιλούν στην ATHENS VOICE για τη συμμετοχή τους στη νέα συλλογή της Upfilter Records που μας χορεύει στο lockdown
daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παραγωγοί και DJs που συμμετέχουν στη συλλογή ηλεκτρονικής μουσικής «Sub Sessions Vol. 3» της Upfilter Records μιλούν στην ATHENS VOICE

Σε μια άλλη περίοδο βράδυ Σαββάτου σήμαινε προετοιμασία, έξοδος, ξενύχτι, χορός, σωματική επαφή, απόδραση από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της εβδομάδας με τη μουσική να σε συντονίζει και να σε βάζει σε άλλους ρυθμούς.

Συνδεδεμένη με τους χώρους που φτιάχτηκαν για να ακούγεται και να βιώνεται καλύτερα, τα clubs, η ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα δέχτηκε πλήγμα όταν η οικονομική κρίση χτύπησε επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και ακροατές. Μαγαζιά στα οποία συνέρρεαν χιλιάδες άνθρωποι για πάρτι άλλαξαν χρήση. Δισκοπωλεία έκλεισαν μην μπορώντας να ανταγωνιστούν την ανάπτυξη που παρουσίασαν οι streaming πλατφόρμες αναπαραγωγής. Fast Forward. Η υγειονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού και τα αναγκαία μέτρα social distancing που λαμβάνονται σε όλο τον πλανήτη αν δεν αλλάζει οριστικά, για τους πιο απαισιόδοξους, αυτού του είδους τη διασκέδαση, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, βάζει σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω από τα πάρτι της.

Λίγο πριν φύγει το 2020, η Upfilter Records, η δισκογραφική εταιρία από τη Θεσσαλονίκη, που εστιάζει το ενδιαφέρον της στην κυκλοφορία house, electro, electro house, techno και dance floor ήχων, κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος της συλλογής «Sub Sessions», επιμένοντας σε δύσκολες εποχές στην προσπάθειά της να ενώσει και να μεγαλώσει την ελληνική ηλεκτρονική σκηνή. Το «Sub Sessions Vol. 3» είναι διαθέσιμο και ο Χάρης Πρώιος, ιδρυτής της Upfilter Records, οι παραγωγοί και DJs που συμμετέχουν σε αυτή, Tony G, Themis Georgoudis, Dapeace, Kiki Botonaki, Ccousins, BillyJay, Spyros D, Yaki Stratos S, iSteph, Y.NOT, Toni Manga και Enormous Dee μιλούν στην ATHENS VOICE για την έμπνευση πίσω από το track το οποίο δημιούργησαν και συστήνονται σε όσες και όσους δεν τους έχουν ακούσει ή θέλουν να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Χάρης Πρώιος, ιδιοκτήτης Upfilter Records: Χρειαζόμαστε αυτά τα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας

«Η ιδέα του compilation Sub Sessions ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, στα πρώτα δισκογραφικά βήματα της Upfilter Records και ο σκοπός αυτής της συλλογής ήταν να ενώσει την ηλεκτρονική σκηνή της χώρας μας και να παρουσιάσει νέους παραγωγούς με νέες ιδέες και ήχους, δίπλα σε αγαπημένους ήδη καταξιωμένους. Στα πρώτα δύο κεφάλαια του Sub Sessions με την πολύτιμη βοήθεια γνωστών δημιουργών όπως Christo Z, Dreamachinery, Junior Pappa, Tony G, Dim Zach, HighJacks, Toni Manga και Υ.ΝΟΤ (Dj. Antonio & Tony G), αναδείξαμε μερικούς νέους και ταλαντούχους Έλληνες παραγωγούς όπως Dry Wet, Red Weller, Tony Slicer, Stratos S, Josh Roll, Dj Athan’ & Clarki κ.α. που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον με τις δημιουργίες τους.

Η κύρια ιδέα για τη διαμόρφωση του Sub Sessions Vol.3 ήταν να συλλέξουμε και να δέσουμε αρμονικά διαφορετικά μουσικά είδη, που είναι όλα κάτω από την ομπρέλα της σύγχρονης electronica. Ελπίζουμε το Sub Sessions Vol.3, να είναι το ίδιο ή και περισσότερα επιτυχημένο με τα δυο προηγούμενα και να αποτελεί πάντα μια όμορφη αφορμή για να συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε καινοτόμους, αλλά και mainstream ηλεκτρονικούς ήχους στην Upfilter Records! Όλα τα παραπάνω είναι το προσωπικό μας λιθαράκι για την εξάπλωση της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής όσο πιο μακριά γίνεται! 

Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για τη μουσική και την ανθρωπότητα, πιστεύουμε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε αυτά τα υψηλοτέρα επίπεδα ενέργειας που εκπέμπει η χορευτική ηλεκτρονική μουσική… και μέσα από τα Sub Sessions υποσχόμαστε ότι θα τα νοιώσετε! Οπότε, αν είστε νέοι παραγωγοί της σύγχρονης electronica, μη διστάσετε να στείλετε τις παραγωγές σας στο demo@upfilter-records.com και ίσως να συμμετέχετε στο 4ο μέρος του Sub Sessions!»

Tony G - Tree

«Ένα σχεδόν άμετρο track στο πλαίσιο της electronica, με μια ονομασία σχεδόν άκυρη με το όλο concept…  Παρ' όλα αυτά υποστηρίζω ότι απλά κοιτούσα ένα δέντρο όταν μου ήρθε η έμπνευση!»

Λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και ότι πιο αντιπροσωπευτικό υπάρχει στο ηλεκτρονικό underground κίνημα της χώρας του. Από πολύ μικρή ηλικία επηρεάστηκε από ηλεκτρονικές μπάντες με ιδιαίτερο ήχο. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Γκαϊτατζής (aka Tony G) γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, προσπαθεί να προάγει πολιτισμό, αλλά και διασκέδαση μέσα από καινοτόμες ιδέες στη μουσική βιομηχανία. Σε μεγάλες ιδέες όπως DJ
schools, room studios, DJ contests, radio shows, booking agency, festivals και διάφορα άλλα είναι παρών, έχοντας την ιδιοκτησία-συνιδιοκτησία αυτών, δίνοντας το δικό του στίγμα και αισθητική. Σπουδαίες οι συνεργασίες στην δισκογραφία του και πολύ μεγάλα τα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος με τα οποία παρευρέθηκε παίζοντας μουσική. Δύσκολο πράγμα να χαρακτηριστείς καλλιτέχνης… Αυτός λένε τα κατάφερε!

Themis Georgoudis - Flow

«Η ιδέα και η όρεξη για να δημιουργήσω το “Flow”, μου ήρθε όταν μετά από πειραματισμούς σε Bass και Pad κατέληξα στο συγκεκριμένο συνδυασμό ο οποίος κατευθείαν μου δημιούργησε την εικόνα του να μπαίνεις σε ένα club και να ξεκινούν τα αισθήματα ευφορίας από τους ατμοσφαιρικούς ήχους και τα δυνατά μπάσα. Πάνω σε αυτή την εικόνα βασίστηκε η συγκεκριμένη δημιουργία και με κάποιες προσθήκες ήχων κατέληξα στο παρόν arrangement. Το όνομα “Flow” περιγράφει τη ροή ενεργειών που έρχονται μέσα από την ευφορία όμορφων ήχων».

Ο Θέμης Γεωργούδης είναι εμπνευσμένος από DJs που παίζουν house μουσική. Δεν είναι υποστηρικτής της εφαρμογής περιορισμών στη δημιουργία μουσικής και δημιουργεί πολλά διαφορετικά είδη, έχοντας όμως κύρια κατεύθυνση τη house. Είναι ένας αυτοδίδακτος μουσικός παραγωγός που δημιουργεί με πάθος και καλή διάθεση.

Dapeace - Have U Seen My Baby  

«Tο “Have U Seen My Baby” ξεκίνησα να το γραφώ πριν από περίπου δυο χρόνια. Η γενικότερη ιδέα γύρω από το track έμεινε ίδια μέχρι και το release, καθώς δεν αλλάζω συχνά την αρχική μου έμπνευση. Μου αρέσει να δουλεύω γρήγορα και προσπαθώ να αποθανατίζω όσο καλυτέρα γίνεται το vibe που έχω εκείνη την ώρα στο στούντιο. Η σκέψη μου για το συγκεκριμένο project ήταν να γράψω ένα δυναμικό Vocal Tech House track επηρεασμένος από tribal και ethnic ήχους. Από όσο προλάβαμε να το τεστάρουμε πριν το lockdown, το τραγούδι ακούγεται πολύ ωραία στο club κι ο κόσμος φαίνεται να το απολαμβάνει, πράγμα που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα».

Ο Dapeace ή αλλιώς Άγγελος Δάπης είναι Έλληνας DJ/παραγωγός που γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Music Production & Sound Engineering κι έχει υπάρξει resident DJ μεγάλων clubs και parties της Θεσσαλονίκης. Ο ήχος των sets και κατ’ επέκταση και των tracks του κυμαίνεται από contemporary deep tech μέχρι και techno.

Kiki Botonaki - Intimate Heights

«Ένα track διαφορετικό από αυτά που κυκλοφορώ τα τελευταία χρόνια, το οποίο λάτρεψα για πολλούς λόγους, και ακόμα λόγω της κατάστασης δεν έχω καταφέρει να το μοιραστώ σε κάποιο χώρο διασκέδασης, αλλά -πιστέψτε με- το έχω φανταστεί άπειρες φορές. Η ιδέα και το feeling ήρθε από τον χώρο που παίζω μουσική τα τελευταία χρόνια, την Αίγλη Γενί Χαμάμ, και τους ήχους που μου αρέσει περισσότερο να μιξάρω. Τον τίτλο τον διάλεξα ανάμεσα από πολλούς που μου πρότειναν φίλοι στον λογαριασμό μου στο Instagram (μετά από δίκη μου προτροπή) ακούγοντας μέρος από το track και ανήκει στον Δημήτρη Δ. Το διάλεξα, γιατί ο ήχος όντως σου προκαλεί ένα οικείο ταξίδι στα ύψη. Η παραγωγή και η μίξη έγινε στον προσωπικό μου χώρο με το Ableton και συνήθως σε ώρες μετά από κάποιο DJ set, δηλαδή ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερη έμφαση έδωσα στη μπασογραμμή που ήθελα να κυριαρχεί, αλλά και στα γυναικεία spoken vocals. Σημαντική -χρονικά- στιγμή για εμένα προσωπικά καθώς ολοκληρώθηκε η δημιουργία του ακριβώς πριν έρθει στη ζωή ο γιος μου και παράλληλα ξεκινήσει η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας».

Είναι DJ και μουσικός παραγωγός από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ραδιοφωνική παραγωγός στον FLY 104 του Αντώνη Κανάκη, με καθημερινή εκπομπή (15:00-18:00). Μέλος της μουσικής οικογένειας A2ltd , αλλά και του Twisted Project του DJ Junior Pappa. Έχει μοιραστεί τα decks με πολλά ονόματα της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής παίρνοντας μέρος σε πολλά music festivals που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Σταθμός στην καριέρα της ως DJ είναι το Cavo Paradiso με το Twisted Project και ως παραγωγός η συνεργασία της με τον Manuel Kane και τον Christos Fourkis για το -We Fly-, στο οποίο έχει κάνει και τα vocals, κι έφτασε στο No 3 της παγκόσμιας κατάταξης στην afro house του Beatport.

Ccousins - A Lot Of Machines

«Η ιδέα για το track μας ήρθε όταν διαβάσαμε μια συνέντευξη του Jim Morrison από το 1969, όπου έκανε πρόβλεψη για την πορεία της μουσικής και για το πώς τα ηλεκτρονικά μέσα θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Αρχικά το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν να γράψουμε ένα tech house track με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία και ήχους που θα έχουν vocals από την συνέντευξη του Jim Morrison. Στόχος μας ήταν να ακούγεται όσο πιο «ηλεκτρονικό» γίνεται για να ταιριάζει με το τι λένε τα vocals. Το δύσκολο για εμάς ήταν να μην χάσει το ύφος του και την ταυτότητα που θέλαμε να δώσουμε στο track. Το όνομα “A lot of machines” μας ήρθε σχετικά εύκολα, γιατί είναι μια φράση που χρησιμοποιείται αρκετά και ταιριάζει με το όλο feeling που βγαίνει από το track».

Οι Ccousins (Κωνσταντίνος Συνάζος και Κωνσταντίνος Δράκος) είναι 25 και 26 ετών και ασχολούνται με τη μουσική τα τελευταία 7 χρόνια. Τους άρεσε η ηλεκτρονική μουσική από πολύ μικρή ηλικία και οι παραγωγές τους είναι κυρίως tech house. Τους αρέσει ο πειραματισμός και συλλέγουν επιρροές στη μουσικής τους από την καθημερινότητα.

BillyJay - Orgasm  

«Το τραγούδι “Orgams” είναι εμπνευσμένο από διάφορους ήχους που έχω στην ηλεκτρονική μουσική μου βιβλιοθήκη. Όλα ξεκίνησαν από το bassline και κάποια melodic pads. Αργότερα ήρθε και η μελωδία. Ο τρόπος που το δούλεψα είναι όλα σε μορφή Midi, με διάφορα reverb, delay και compressor. Όσο για το όνομα είναι εμπνευσμένο από έναν φάκελο με presets που συνηθίζω να χρησιμοποιώ».

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από μικρή ηλικία ανακάλυψε την ηλεκτρονική μουσική και το πάθος του για αυτήν. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ. Ως σημείο σταθμός στην μέχρι τώρα καριέρα του είναι οι συμμετοχές του στις συλλογές Scarpa Mykonos 2 (Zero10 Records) και Sub Sessions Vol. 3 (Upfilter Records). Το μέλλον προβλέπεται πολλά υποσχόμενο για αυτόν με πολλές νέες κυκλοφορίες.

Spyros D - Ethereal  

«Βασικές επιρροές για την δημιουργία του “Ethereal” ήταν οι συνθέσεις από αγαπημένους μου παραγωγούς όπως KASST, Mathame και Tales of Us. Η ιδέα χτίστηκε πάνω στο lead-brass του track, στη συνέχεια συμπλήρωσα τα pads, τo πιάνο και αρκετά άλλα ρυθμικά στοιχεία καταλήγοντας στο τελικό arrangement του “Ethereal”. Ο τίτλος του track για εμένα παραπέμπει στο άκουσμα ενός track της ατμοσφαιρικής melodic techno και κύριος στόχος μου είναι ο ακροατής να φανταστεί κάτι τέτοιο μέσω του τίτλου».

Έχει ως βάση για την δημιουργία του την Αθήνα. Πειραματίζεται με διαφορά είδη και ζώνες της ηλεκτρονικής μουσικής. Τα κύρια χαρακτηριστικά στις συνθέσεις του είναι οι ιδιαίτερες μελωδίες και αρμονίες, οπού κινούνται σε ένα λεπτεπίλεπτο μείγμα με το beat, αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάντα να κερδίζει μια ξεχωρίζει θέση στην καρδιά του ακροατή.

Yaki - Back In The Day  

«Το “Back In The Day” είναι ένα track, το οποίο έγραψα στη περίοδο του πρώτου lockdown. Δημιουργήθηκε μετά από ένα επαναλαμβανόμενο jam με ήχους τους οποίους είχα γράψει και έφεραν ένα ταιριαστό αποτέλεσμα. Ο τίτλος προήλθε από τη σκέψη μου, ότι ο κόσμος μετά τη νόσο Covid-19 άλλαξε και έπρεπε να θυμόμαστε το πώς ήμασταν, για να έχουμε την ελπίδα ότι όλα θα γίνουν ξανά όπως παλιά».

Ο YAKI είναι ένας νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Techno μουσικός παραγωγός από την Ελλάδα. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική από μικρή ηλικία μαθαίνοντας με πολύ ενθουσιασμό κιθάρα και πλήκτρα. Αργότερα το ενδιαφέρον του στράφηκε στον μαγικό κόσμο των ντραμς και του sampling, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι γνώσεις του πάνω στη μουσική να τον βοηθήσουν στο να δημιουργήσει τον χαρακτηριστικό του ήχο και να ενασχοληθεί με τον μαγικό κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και του DJing. Το πρώτο track που μας συστήνεται είναι το «Back In The Day» που συμπεριλαμβάνεται στο «Sub Sessions Vol. 3»

Stratos S - Sculpt  

«Το track ξεκίνησε ως ιδέα σε μια απογευματινή βόλτα μου στην παραλιακή Αλεξανδρούπολης. Ακουγόταν από μακριά διάφοροι ήχοι ηλεκτρονικής μουσικής όμως η πορεία μου ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση από τους ήχους και έτσι κάποια στιγμή σταμάτησαν να ακούγονται, αλλά για κάποιο λόγο όμως συνέχισαν να συντίθενται μέσα στο μυαλό μου και έτσι η ιστορία έφερε το “Sculpt” (κάτι που σμιλεύεται για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα). Το επόμενο βήμα ήταν να πάω στούντιο και να ξεκινήσω το χτίσιμο αυτού, μέσα από διάσπαρτους ήχους. Οι σκέψεις για το track συνδεόταν συνήθως με το τελικό αποτέλεσμα και το πώς θα αντιδρούσαν αυτοί που θα το άκουγαν. Φτάσαμε λοιπόν στο τελικό αποτέλεσμα του “Sculpt”, το οποίο χρειάστηκε δύο φορές να αλλάξει όνομα μέχρι να φτάσει στα χέρια της Upfilter».

Είναι ο ιδρυτής της Adwapro από το 1993. Το 1992 ξεκίνησε την σταδιοδρομία του παίζοντας μουσική ως DJ σε διάφορα ραδιόφωνα και clubs στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια έπαιξε μουσική σε Αθήνα (2005-2006) και Θεσσαλονίκη (έως το 2010). Ξεκίνησε με ακούσματα break beat και jungle και ακολούθησαν progressive house και techno. Τα τελευταία 5 χρόνια, μιξάρει afro house, melody-techno. Έχει κάνει ηχογραφήσεις για την LifeTime (Ger), Sony Music (ATH), Oxygen Music (ATH), WET (ATH), Upfilter (SKG), Eye of the Owl (SKG) και το 2010 ολοκλήρωσε το Album του στο Solid Fabric (SKG). Έχει κάνει remixes για τους Cristian Paduraru, Yana Heistein, Eric Sol, και έχει παίξει μαζί με τους Above & Beyong, Eric Pryz, Nick Warren, Kevin Yost, Adam Beyer, Dave Seaman, James Holden, Adam Beyer, Scarlett Etienne, Luca, Becka, Carla Blank, Marco Lenzi, Oliver Smith, Lori hifi, Max Brown, Steve Butler, Adrian V.

iSteph - Masks  

«Το “Masks” δημιουργήθηκε μια μέρα από τις πολλές, που ήμουν κλεισμένος μέσα στο σπίτι όπως και οι περισσότεροι λόγω του lockdown. Η εικόνα που είχα κρατήσει στο μυαλό μου όλο αυτό τον καιρό είναι αυτή με τους ανθρώπους να φοράνε μάσκες παντού… έτσι λοιπόν ένα απόγευμα μου ήρθε η έμπνευση να γράψω το “Masks”!»

Ο iSteph (Στέφανος Γκαϊτατζής) είναι ένας νέος καλλιτέχνης που γεννήθηκε και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική και τα κύρια χαρακτηριστικά στις παραγωγές του είναι τα deep basslines και οι σκοτεινοί μινιμαλιστικοί του ήχοι. Όραμά του είναι να προσφέρει κάτι διαφορετικό και καινοτόμο στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή.

Y.NOT (aka Antonio & Tony G) - I Don’t Know, Remix Stefan Biniak

«Λόγω προσωπικής επαφής του Antonio (ενός εκ των δυο Υ.ΝΟΤ) με τον Stefan Biniak και ως ένδειξη σεβασμού, αλλά και εκτίμηση προς τη δουλειά του, ήρθε αυτή η πολύ δυνατή συνεργασία! Όσο για τον τίτλο του track “ποιος ξέρει”;… γιατί οι Y.NOT δεν ξέρουν».

Είναι το δίδυμο της ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον καθώς προέρχονται από δύο διαφορετικές κουλτούρες. Ο Dj Antonio μεγάλο κεφάλαιο στη house μουσική και ο Tony G πρωτοπόρος στο κίνημα της techno. Οι ιδιοκτήτες της A2 ltd όταν αποφασίζουν να παράγουν μουσική ο ήχος τους είναι κάπου στην μέση από τις δυο σκηνές. Xορευτικές μπασογραμμές, ρυθμικά beats, μελωδικά έως και παράξενα synths, δημιουργούν ένα κράμα ιδανικό για την club κουλτούρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα DJ sets τους, στα οποία η μίξη παίζει πρωταρχικό ρόλο καθώς με ένα μαγικό τρόπο περνάνε από το ένα είδος στο άλλο κάνοντας όλα τα dancefloors να παραληρούν. From house to techno... Y.NOT λοιπόν!

Toni Manga & Enormous Dee - Move On Me  

«Τo “Move On Me” είναι μία σύμπραξή μου με τον Enormous Dee. Είμαστε ένα μουσικό ηλεκτρονικό δίδυμο, όπου ξεκινήσαμε τα πρώτα μας releases στα τέλη των 00s, με αρκετές κυκλοφορίες σε labels όπως Movement Recordings, Mistique, Fatali Music, Iboga κ.α. Το “Move On Me” για εμάς αντικατοπτρίζει την ενέργεια και την κινητικότητα των dancefloors που τόσο μας έχουν λείψει όλο αυτό τον τελευταίο καιρό. Συνδυάζοντας funky sound, sexy vocals και power beats. “Παντρέψαμε” με τον δικό μας τρόπο όλα αυτά τα στοιχεία και πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε κάτι πάρα πολύ όμορφο. Νοιώθουμε πολύ χαρούμενοι που το “Move On Me” είναι ο “επίλογος” του compilation “Sub Sessions Vol.3”, που περιέχει αξιόλογους και ανερχόμενους παραγωγούς της χώρας».

Ο Toni Manga γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας, το ταξίδι του στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής ξεκινάει στα τέλη των 90s όπου αρχίζει την επαγγελματική του ενασχόληση ως DJ σε underground events και clubs της Γερμανίας εκφράζοντας μέσα από τα sets του την μεγάλη του αγάπη για την techno μουσική. Ο χαρακτηριστικός του ήχος μαζί με την μοναδική τεχνική, του χαρίζουν γρήγορα την πρώτη θέση στο «City In The Mix» National DJ Competition στο Decadence Club στην Θεσσαλονίκη. Tα DJ sets του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα ραδιόφωνα στον κόσμο και η δουλειά του έχει παρουσιαστεί μέσα από αρκετές συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Enormous Dee ζει και δημιουργεί στo Σταυρό Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε να παράγει μουσική από τις αρχές του 2000 συνδυάζοντας μοναδικά στοιχειά από διαφορετικά στυλ μουσικής όπως, techno, progressive house, electro και trance. Το 2004 ξεκίνησε να κυκλοφορεί τις πρώτες του συνθέσεις σε σημαντικά record labels της ηλεκτρονικής μουσικής όπως, Movement, Klik records, Plusquam, Mistique και Balkan Connection με την αναγνώριση των ξεχωριστών μουσικών του επίλογων ακολούθησαν αρκετά DJ Sets σε γνωστά clubs και festivals σε Ελλάδα, Γερμανία και Τσεχία.

Το Sub Sessions Vol.3 όπως και οι προηγούμενες κυκλοφορίες της Uplifter Records κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες για streaming και downloading. Ακούστε ολόκληρη τη συλλογή παρακάτω.

Δειτε περισσοτερα