Μουσικη

Oι διασκευές του David Bowie σε John Lennon και Bob Dylan

Ακούστε τις μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητες ερμηνείες του στο «Mother» και στο «Tryin’ to Get to Heaven»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντέιβιντ Μπόουι
O David Bowie κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Earl's Court, Λονδίνο, 1978, © Evening Standard/Getty Images/Ideal Image

Κυκλοφόρησαν οι διασκευές του David Bowie στα τραγούδια «Mother» του John Lennon και «Tryin’ to Get to Heaven» του Bob Dylan.

Ο David Bowie συνεχίζει να μας χαρίζει «νέα» μουσική ακόμα κι αν το πλάσμα που έπεσε στον πλανήτη Γη για να τον αλλάξει δεν βρίσκεται πια εδώ. Και όπως φαίνεται, στο αρχείο του David Bowie, υπάρχουν πολλές άγνωστες ηχογραφήσεις του που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.  

Όπως είχε ανακοινωθεί, σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα που ο «Starman» θα γιόρταζε τα 74α γενέθλιά του αν ζούσε, δυο διασκευές του σε τραγούδια του John Lennon και του Bob Dylan δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο David Bowie διασκεύασε το 1998 στα Looking Glass Studios στη Νέα Υόρκη μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του και παραγωγό Toni Visconti το τραγούδι «Mother» που κυκλοφόρησε ο John Lennon το 1979 στο άλμπουμ «John Lennon/Plastic Ono Band». Η διασκευή επρόκειτο να συμπεριληφθεί σε ένα tribute άλμπουμ προς τιμή του ιδρυτή των Beatles αλλά το εγχείρημα δεν τελεσφόρησε και παρέμεινε ακυκλοφόρητη.

Mother

Η δεύτερη διασκευή του David Bowie είναι στο τραγούδι «Tryin’ to Get to Heaven» από το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ «Time Out Of Mind» που κυκλοφόρησε το 1997. Σχεδόν το ίδιο διάστημα, το 1997 στις Βερμούδες και το 1998 στα Sound On Sound Studios στη Νέα Υόρκη, ο David Bowie δοκίμασε να δώσει τη δική του εκδοχή στο τραγούδι του Bob Dylan, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ζωντανού άλμπουμ «LiveAndWell.com» που κυκλοφόρησε το 1999.

Tryin' To Get To Heaven

Οι δυο ακυκλοφόρητες μέχρι πρότινος διασκευές του David Bowie θα κυκλοφορήσουν ως επτάιντσα σινγκλ από τη Rhino Records σε 8.147 αντίτυπα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμες σε streaming πλατφόρμες.

Κυκλοφόρησαν οι διασκευές του David Bowie στα τραγούδια «Mother» του John Lennon και «Tryin’ to Get to Heaven» του Bob Dylan

Στη συνέχεια των «εορτασμών» των γενεθλίων του David Bowie, ένα all star live stream είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιανουαρίου. Στο «A Bowie Celebration: Just For One Day!» θα δούμε και θα ακούσουμε μεταξύ άλλων ζωντανές ερμηνείες από τον frontman των Nine Inch Nails, Trent Reznor, τον frontman των Smashing Pumpkins, Billy Corgan, τον τραγουδιστή των Jane’s Addiction, Perry Farrell.

Και τα δύο τραγούδια, με τη μοναδική φωνή του David Bowie μας υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά το μέγεθος της απώλειάς του, λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τον θάνατό του, στις 10 Ιανουαρίου 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ