Μουσικη

Καπιτώλιο: Ο Jon Schaffer των Iced Earth ανάμεσα στους εισβολείς

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Jon Schaffer, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Iced Earth, ήταν στην εισβολή στο Καπιτώλιο ανάμεσα στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζον Σάφερ, ο frontman των Iced Earth, ήταν ένας από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο bandleader στο διάσημο συγκρότημα της μέταλ μουσικής εμφανίζεται σε φωτογραφίες να βρίσκεται ανάμεσα στον όχλο στο εσωτερικό του εμβληματικού κτιρίου.

Είναι ένας από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που μπήκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Το Metal Hammer αναφέρει ότι οι εικόνες με τον Τζον Σάφερ, τον κιθαρίστα των Iced Earth, από το εσωτερικό του κτιρίου μετά την εισβολή, έχουν προκαλέσει σάλο. Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των δραματικών γεγονότων στην Ουάσινγκτον. Το Κογκρέσο, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης και τη φυγάδευση βουλευτών και γερουσιαστών, επικύρωσε τελικά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές 2020. Ο Μπάιντεν είναι πλέον και επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και στις 20 Ιανουαρίου, βάσει καταστατικού, διαδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, στις 15 Νοεμβρίου 2020, ο Jon Schaffer είχε εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ. Εκείνη την ημέρα βρισκόταν ανάμεσα σε διαδηλωτές του Τραμπ έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

«Θα πέσουν. Τα έχουν βάλει με τους λάθος ανθρώπους, πιστέψτε με» είχε σχολιάσει . Δεχόμενος, μάλιστα, ερώτηση για το αν υπάρχει η πιθανότητα επεισοδίων, είχε απαντήσει: «Αν κάποιος χρησιμοποιήσει βία εναντίον μας, θα αντιδράσουμε αναλόγως. Δεν το θέλουμε αυτό, αλλά είμαστε έτοιμοι».

Παρών ο Τζον Σάφερ, frontman των Iced Earth, στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ - Οι αναφορές του σε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

Σε παλαιότερη τοποθέτησή του σε Podcast για το MetalSucks, τον Ιούλιο του 2020, είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, εκφράζοντας την άποψη ότι η Covid-19 δεν αποτελεί πραγματική απειλή και είναι περισσότερο ένα «είδος ψυχολογικού πολέμου».

Παράλληλα, είχε εκφράσει τη θέση ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού, κάνοντας και μια αναφορά στις παγκόσμιες ελίτ που κυβερνούν - ελέγχουν τον πλανήτη.

Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020, σε live στο Facebook, είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν είμαι ακροδεξιός».

«Είμαι Αμερικανός. Πατριώτης. Αυτή είναι η χώρα μου. Το μέρος όπου ζω. Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση. Δεν δίνω δεκάρα αν υπάρχει το γράμμα R (σ.σ. Ρεπουμπλικάνος) ή D (σ.σ. Δημοκρατικός) δίπλα στο όνομα του προέδρου. Προσπαθώ να καταλάβω τη "μεγάλη εικόνα". Διαβάσω πολύ και μελετώ. Δεν λέω τίποτα που να μην πιστεύω» είχε τονίσει ο Jon Schaffer, τραγουδιστής των Iced Earth, ένας από τους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις