- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το νέο τραγούδι του Nomik μας ταξιδεύει στο Νευροκόπι
Το «Νευροκόπι» είναι το πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο του Nomik με τίτλο «Χαρούμενες Φάτσες».
Πιο κοντά στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι, ο Nomik μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Νευροκόπι», λίγο πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ «Χαρούμενες Φάτσες».
Από τις πρώτες κιόλας νότες του γίνεται κατανοητό πως ο τραγουδοποιός ξαναμοιράζει τα χαρτιά της εγχώριας ροκ σκηνής σπάζοντας στερεότυπα και παρωχημένες ιδεοληψίες φέρνοντας στο προσκήνιο την ελληνική λαϊκή παράδοση.
Ο Nomik περιγράφει γλαφυρά το προσωπικό, κοινωνικό κι εν τέλει πανανθρώπινο στοίχημα που δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ’ αυτόν που μας δόθηκε. Το «Νευροκόπι» είναι ένα τραγούδι για τους τολμηρούς, τους ρομαντικούς και τους ονειροπόλους, για εκείνους που ακόμα και για πάντα στέκονται όρθιοι και δουλεύουν μέσα τους το φως, για εκείνους που αγαπάνε, για τους αλληλέγγυους και τους διαφορετικούς.
Ένα τραγούδι για τον πιο μακρύ και δύσκολο χειμώνα της ζωής. Για το βαθύτερο σκοτάδι και το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας που μόνο η αγάπη κι η ελευθερία φέρουν. «Ζήτω η αγάπη Η ελευθερία Ζήτω του πνεύματος Η αναρχία».
Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του debut solo album του «I Ain’ t Gonna Be A King», ο Nomik χαρισματικός και πολυσχιδής με πλούσιο βιογραφικό και αξιοζήλευτη πορεία την τελευταία 25ετία (frontman του σπουδαίου ελληνικού psych rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy) επιχειρεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και πρώτο ελληνόφωνο.
Ο τίτλος του είναι «Χαρούμενες Φάτσες», ενώ θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένα καταστήματα, είναι διαθέσιμο από τώρα για pre-order μέσω Bandcamp.
Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκινά απ’ την καρδιά της Ελληνικής ροκ των 80’s με στάσεις σε λιμάνια όλης της έντεχνης εναλλακτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων για να καταλήξει τελικά στην παράδοση και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ποιητής Nomik, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από μικρές σκηνές και μπαράκια της πόλης. Το 1994 με τους P.X Harris και C.J AOS δημιούργησαν τους Universal Trilogy, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της χώρας, καταφέρνοντας έξι δίσκους, συνεργασίες και αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2004 με τους Πάρη Βασιλειάδη και Θοδωρή Αραμπατζή, δημιουργεί τους Sleepin Pillow οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μπάντες του είδους, υπηρετώντας πιστά από το 2008 με τέσσερις δίσκους, την ψυχεδελική ροκ και παίρνοντας μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας.
Το 2010 μελοποιεί 12 ποιήματά του και οργανώνει την παραγωγή του δίσκου με τίτλο «Απ'το φως της σκόνης», δημιουργώντας την μπάντα Το φως της σκόνης με συμμετοχή των Κωνσταντίνου Σάος και Βασίλη Μιχαηλίδη. Κυκλοφορούν ψηφιακά το 2018. Ανήσυχο πνεύμα πάντα ο Nomik, το 2016 συμπράττει με τους Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) και Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) συντάσσοντας τους Seahorse με δύο δίσκους ήδη στο ενεργητικό τους. Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στις γυναίκες, με τίτλο «I ain't gonna be a king», καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο «Της επιστροφής της διαδοχής», ενώ το 2020 κυκλοφόρησε την 2η σειρά ποιημάτων του με τίτλο «Αποχέτευση».
Ο Nomik έχει συμμετοχές σε αρκετά άλμπουμ τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως ερμηνευτής (G.A.D. , Tasman, Ground Zero, Dreamachinery) είτε ως συνθέτης - στιχουργός ( Κατερίνα Μακαβού, Γιάννης Μήτσης, Osmosis, Kai Reznik ) είτε ως παραγωγός (Cane Potenas). Ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Ανεστόπουλος, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης και άλλοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.