Μουσικη

10 live streams και virtual συναυλίες για το lockdown

Οδηγός μουσικής επιβίωσης όσο μένουμε σπίτι

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 763
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Projection για το live stream της Dua Lipa στο Λος Άντζελες

Dua Lipa, Gorillaz, Liam Gallagher, Alice In Chains, Parquet Courts, Jessie J, The Hold Steady - Τα live streams και virtual concerts πριν φύγει το 2020

Την ώρα που η χώρα προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και προσπαθεί να επιβιώσει σε συνθήκες lockdown, αρκετοί αγαπημένοι, πασίγνωστοι ή ανερχόμενοι καλλιτέχνες, αλλά και πολιτιστικοί φορείς, εξερευνούν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και μοιράζονται διαδικτυακά shows που δημιουργούν για να ενώσουν στην οθόνη εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται απομονωμένοι. Με τα bars και τους συναυλιακούς χώρους να έχουν κλείσει, τα live streams και τα virtual concerts είναι ένας τρόπος να στηρίξεις τους καλλιτέχνες και να παρακολουθήσεις τη μεταμόρφωσή τους από την ασφάλεια του καναπέ σου. Γιατί οι εκπλήξεις δεν λείπουν.

Οι Metallica βγήκαν από την πρίζα και με μια ακουστική εμφάνιση συγκέντρωσαν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμά τους All Within My Hands, ο frontman των Pearl Jam, Eddie Vedder, αποκάλυψε δύο νέα τραγούδια, η Roisin Murphy έριξε κυριολεκτικά την πλατφόρμα του Mixcloud, οι Foo Fighters από το θρυλικό Roxy του Λος Άντζελες προκάλεσαν headbanging και στα mousepads, η Kylie Minogue μετέτρεψε τον παγκόσμιο ιστό σε μια ντισκομπάλα. Και η συνέχεια διαφαίνεται εξίσου θεαματική κι ενδιαφέρουσα…

DUA LIPA 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Με την ονομασία «Studio 2054», η Dua Lipa υπόσχεται «μια ολοκαίνουργια πολυδιάστατη ζωντανή εμπειρία» που θα λάβει χώρα σε μια εργοστασιακή αποθήκη. Με τα hits του πρόσφατου άλμπουμ της «Future Nostalgia» αλλά και του ντεμπούτου της, πολλά remixes, να αναμένετε φαντασμαγορία. Τη νέα ντίβα της ποπ θα πλαισιώνουν μουσικοί, χορευτές, skaters, ακροβάτες και πολλοί σούπερ σταρ καλεσμένοι που παραμένουν για την ώρα μυστικό.

 

 

ORANGE-BLUE-GREEN, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Megaron online! Τα live streamings του Νοεμβρίου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ολοκληρώνονται με τη συναυλία αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου «Orange - Blue - Green». Τρεις πολύπλευροι καλλιτέχνες με σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδος αλλά και πολύ αξιόλογη δισκογραφία, ο Δήμος Γκουνταρούλης (βιολοντσέλο), ο Νεκτάριος Καραντζής (κοντραμπάσο) και ο Χρήστος Γερμένογλου (ντραμς, κρουστά), χωρίς τίποτα προσυνεννοημένο, προτείνουν στο κοινό ένα ταξίδι στο άγνωστο, με μοναδικό οδηγό το μουσικό τους ένστικτο.

28.11.2020, Orange – Blue – Green  στο Μέγαρο!/ Live Streaming

ALICE IN CHAINS, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η επιδραστική rock μπάντα από το Σιάτλ θα τιμηθεί από το Museum Of Pop Culture σε μια ζωντανή εκδήλωση που θα περιλαμβάνει αφιερωματικές ερμηνείες από τους Metallica, Billy Corgan, Duff και McKagan, μεταξύ άλλων. Ακόμα, σε εμφανίσεις που θα γίνουν viral θα δούμε τους Eddie Vedder, Tom Morello και τον Robert Downey Jr. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στη σελίδα του μουσείου στο Facebook, στο κανάλι Twitch της Amazon Music και στην εφαρμογή Amazon Music. RSVP, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Coming Soon: MoPOP Founders Award 2020 Honoring Alice In Chains | Museum of Pop Culture

THE HOLD STEADY, 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Τα άγρια παιδιά του Μπρούκλιν γιορτάζουν την 10η επέτειο του άλμπουμ «Heaven Is Whenever» με μια ειδική επανακυκλοφορία που θα συνοδεύεται από ακυκλοφόρητα τραγούδια και χειρόγραφες σκέψεις του τραγουδιστή και κιθαρίστα Patterson Hood, συνιδρυτή των Drive-By Truckers. Και από το Brooklyn Bowl η ζωντανή μετάδοση του «Massive Nights 2020» θα μας βρει όλους να φωνάζουμε «We gotta stay positive» και να κλείνουμε τα στόρια για να χτυπηθούμε με την ησυχία μας.

The Hold Steady - "Stay Positive" [Official Video]

LIAM GALLAGHER, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Την ώρα που ο Noel Gallagher απογοητεύει τους fans με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για την πανδημία του κορωνοϊού, ο αδερφός του Liam Gallagher μας δίνει ραντεβού «Down By The River Thames». Μια μοναδική ζωντανή μετάδοση στην οποία θα τον ακούσουμε να ερμηνεύει τραγούδια από τα προσωπικά του άλμπουμ, καθώς και κάποια από τη δισκογραφία των Oasis τα οποία δεν τον είχαμε δει να τα διαλέγει για πολύ καιρό.

Liam Gallagher - Down By The River Thames

JESSIE J, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Full band εμφάνιση στο πρώτο διεθνές live gig της από το 2019 στο «Rock In Rio», ζωντανά από το Dreamstage του Λος Άντζελες σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Κίνα. Με εκατομμύρια streams και τα σκανδαλοθηρικά έντυπα να ασχολούνται μαζί της με το αν είναι ακόμα μαζί με τον Channing Tatum, η Jessie J ελπίζει «ότι το show και η ζωντανή μουσική θα σας φέρουν λίγη χαρά και γέλιο. Όλοι μπορούν πραγματικά να χορέψουν σαν να μην τους παρακολουθεί κανείς και να τραγουδάτε όσο πιο δυνατά θέλετε, ακόμα κι αν είστε ασυντόνιστοι, δεν θα μπορώ να σας ακούσω!»

Η τραγουδίστρια Jessie J

PARQUET COURTS, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Η περιπέτειά μας ξεκίνησε 10 χρόνια πριν παίζοντας το πρώτο μας live σχεδόν μπροστά σε κανέναν και για να το γιορτάσουμε αποφασίσαμε να παίξουμε μπροστά σε όλους!» δήλωσε το συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη που ξεχώρισε σε αυτή την ταραγμένη δεκαετία με τον ήχο, την καλλιτεχνική αισθητική και τον τρόπο του να μιλά με έναν ενήλικο τρόπο στους ακροατές του για τα θέματα που το απασχολούν. Και ανακοίνωσαν το «One Time», live stream event, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο Pioneer Works στο Μπρούκλιν – γιορτάζοντας το πρώτο τους live που πραγματοποιήθηκε στο Monster Island στις 17 Δεκεμβρίου 2010. Θα περιέχει σπάνιο αρχειακό υλικό, νέες συνεντεύξεις, αποκλειστικά διαθέσιμο merch για όσους αγοράσουν εισιτήριο και πολλά ακόμα που για την ώρα παραμένουν «έκπληξη».

Parquet Courts - On Time! Live Concert & Film 12.10.20

ANDREA BOCELLI, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Μια ευκαιρία να πιστέψουμε στα Χριστούγεννα αλλά και να παρακολουθήσουμε ζωντανά τον Ιταλό τενόρο να ερμηνεύει μαζί με εκλεκτούς προσκεκλημένους ζωντανά από το Teatro Regio στην Πάρμα, υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Franco Dragone.

28.11.2020, Orange – Blue – Green  στο Μέγαρο!/ Live Streaming

LANG LANG & FRIENDS, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Το μεγαλύτερο virtual concert «Lang Lang & Friends: Το Reaching Dreams Through Music» επιφυλάσσει εμφανίσεις από τον Lang Lang και τη σύζυγό του, Gina Alice, καθώς και τους, Jon Batiste, Misty Copeland, Renee Fleming, Ron Howard, Wyclef Jean, Diana Krall, Sam Smith. Η Χορωδία των Νέων της Νέας Υόρκης θα εμφανιστεί επίσης αφού το σκεπτικό πίσω από το φιλανθρωπικό event είναι η μουσική που διαμόρφωσε την παιδική ηλικία και τις ζωές των καλλιτεχνών. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε να ερμηνεύουν τα τραγούδια που επηρέασαν τη ζωή τους, διαμόρφωσαν τη σταδιοδρομία τους, και τους έχουν βαθιά σημασία και προσωπική σημασία.

Reaching Dreams Through Music

GORILLAZ, 12-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Για πρώτη φορά μετά το τελευταίο τους live set το 2018, οι Gorillaz με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ «Song Machine, Season One: Strange Timez», που σηματοδότησε και την επάνοδο του χαρακτήρα Murdoc Niccals και αποσπά διεθνώς υμνητικές κριτικές, δίνουν τρία ζωντανά shows σε διαφορετικές ώρες. Και ως γνωστόν ο Damon Albarn και ο Remi Kabaka Jr. δεν μας απογοήτευσαν ποτέ… 

Gorillaz | Song Machine Live From Kong (OFFICIAL TRAILER #1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ