Μουσικη

Κουρδοιστό Καραβάνι

Πήδα άφοβα στο πολυμελές καραβάνι τους

44321-127909.jpg
Γιώργος Μπάκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69085-139142.jpg

Το Κουρδοιστό Καραβάνι δεν ξεκίνησε σήμερα. Μετρά πολλά χρόνια πορείας. Απλώς στάθμευσε και ανασυντάχθηκε για να συνεχίσει το ταξίδι του προς άγνωστους προορισμούς. Φόρτωσε στις καρότσες του τραγούδια που είχαν ξεμείνει στην έρημο και σφύριξε στους περαστικούς να βάλουν ένα χεράκι για να ξαναπάρει μπρος.

Κουρδοιστό Καραβάνι – «Κουρδοιστό Καραβάνι (όπου γης)»

Όσο οι καμήλες ξαπόσταιναν, ο μπροστάρης Αντώνης Χατζηπαρασίδης (aka Κούρδος) εντρυφούσε στον κόσμο της μουσικής παραγωγής, πειραματιζόταν και αναζητούσε νέους ήχους και νέους συνοδοιπόρους: Στα Γρεβενά, την Καβάλα, τη Σαμοθράκη, τη Θεσσαλονίκη και όπου άλλου σεργιάνιζαν «κούρδοι» και «αλβανοί» τουρίστες. Για να πουν ένα γεια ή να δώσουν το δικό τους μουσικό στίγμα σε αυτό το καλοδουλεμένο και πιασάρικο ελληνόφωνο ska/reggae/funk/gypsy punk πρότζεκτ. Για να μοιραστούν κοινωνικές ανησυχίες και προβληματισμούς. Για να καταγγείλουν αυτούς που με τις εγκληματικές τους πολιτικές στριμώχνουν χιλιάδες πολίτες στα σύγχρονα καραβάνια της ξενιτιάς.

Κουρδοιστό Καραβάνι – «Κηφήνας»

Ska κιθάρες, βουνίσιο reggae, χάλκινα πνευστά, hip hop ρίμες, τζιτζίκια, γιδοπρόβατα και γκαμήλες, τάπερ και βουκολικά tour στην επαρχία, τζίβες και κουτόχορτο, Χέντριξ, ρετσίνα και πατριωτικά νανουρίσματα. Πήδα άφοβα στο πολυμελές καραβάνι τους, στρίψε τα volumes στα τέρματα και έφυγες για Ρίο Εναέριο!

Τo ομώνυμο self released album των Κουρδοιστό Καραβάνι μπορείς να το κατεβάσεις από το kourdoistokaravani.bandcamp.com ή να αποκτήσεις το CD: από το βιβλιοπωλείο Κεντρί (Δημ. Γούναρη 22, Θεσσαλονίκη), το Fuit Art Café (Γρεβενά) ή επικοινωνώντας στο chatziparasidisa@yahoo.gr

Κουρδοιστό Καραβάνι (Facebook)

Επιβάτες

Κούρδος: Φωνητικά/Κιθάρα/Μπάσο/Ακορντεόν

Δ.Κρουστός: Τύμπανα

Rafael Bachmann: Τρομπόνι

Nick Valtadoros: Τρομπέτα

Γιάννης Παρασκευαϊδης: Κρουστά

Γιάννης Γκουντάνος: Drum Programming

Jango Bongo: Πλήκτρα/Φωνητικά

Μαίρη Μότσιου: Πλήκτρα/Φωνητικά

Τάσος Καραπαπάζογλου: Μπάσο

Στέλλα Παπαλάμπρου/Chris Deluxe/Αλφόνσο Μιγδάνης/Fuit/Γιάννης Μιχαλόπουλος: Φωνητικά

Δημήτρης Καρεπίδης: Ντιτζιριντού

Κώστας Παρασκευάς: Κιθάρα (solo)

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.