- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Beastie Boys: Παραχωρούν τραγούδι στην καμπάνια του Μπάιντεν
Πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο
Οι Beastie Boys ένα από τα δημοφιλέστερα χιπ χοπ συγκροτήματα παγκοσμίως, παραχωρούν ένα τραγούδι τους για διαφημιστικό σποτ του Τζο Μπάιντεν
Τα μέλη του θρυλικού χιπ-χοπ συγκροτήματος Beastie Boys συμφώνησαν για πρώτη φορά ένα από τα τραγούδια τους να ακουστεί σε τηλεοπτική διαφήμιση, συγκεκριμένα σε σποτ της προεδρικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.
Το «Sabotage», το single του 1994 από το άλμπουμ Ill Communication χρησιμοποιήθηκε στο διαφημιστικό σποτ του υποψήφιου των Δημοκρατικών, που εστιάζει στις συνέπειες της πανδημίας της Covid-19 στη βιομηχανία της μουσικής ψυχαγωγίας και των live. Ο εκλιπών Άνταμ Γιάου, ιδρυτικό μέλος του χιπ-χοπ συγκροτήματος από τη Νέα Υόρκη, συμπεριέλαβε ρήτρα στη διαθήκη του τον όρο ότι κανένα μουσικό έργο στο οποίο συμμετείχε δεν θα χρησιμοποιείται για διαφημίσεις προϊόντων.
Οι Beastie Boys μήνυσαν εταιρείες για τη χρήση των τραγουδιών τους χωρίς άδεια στο παρελθόν. Το 2015, έλαβαν 668.000 δολάρια από δικαστική διαμάχη εναντίον εταιρείας ποτών.
Στη διαφήμιση του Τζο Μπάιντεν, ο Τζο Μάλκουν –ο ιδιοκτήτης του κλαμπ The Blind Pig στο Αν Άρμπορ του Μίσιγκαν– κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για αυτό που θεωρεί κοντόφθαλμη απάντηση στην πανδημία του νέου κοροωνοϊού.
Ο χώρος ξεκίνησε ως μπλουζ κλαμπ κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1970 αλλά εξελίχθηκε σε ένα δημοφιλή τόπο συνάντησης όλων των μουσικών ειδών που φιλοξένησε μια σειρά από μπάντες, συμπεριλαμβανομένων των Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam και REM.
«Όπου πηγαίνω, οι άνθρωποι έχουν μια ιστορία για το The Blind PIg», αναφέρει ο Τζο Μαλκούν στο σποτ. «Το Blind Pig υπήρξε ένα από αυτά τα κλαμπ που προσέλκυαν καλλιτέχνες από όλα τα είδη. Για 50 χρόνια, το The Blind Pig ήταν ανοιχτό και γεμάτο κόσμο, αλλά τώρα, είναι ένας άδειος χώρος. Αυτή είναι η πραγματικότητα της αντίδρασης του Τραμπ στην Covid-19».
«Δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμη μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς έσοδα. Πολλά εστιατόρια και μπαρ δεν θα τα καταφέρουν. Αυτή είναι η οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ: Δεν υπάρχει σχέδιο και δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις. Μου προκαλεί θυμό. Η μόνη μου ελπίδα για την οικογένειά μου και για αυτήν την επιχείρηση και την κοινότητά μου είναι ο Τζο Μπάιντεν να κερδίσει σε αυτές τις εκλογές» προσθέτει.
Ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο Variety ότι οι Beastie Boys, οι οποίοι «δεν έχουν δώσει ποτέ άδεια για χρήση της μουσικής τους σε διαφήμιση μέχρι τώρα» συμφώνησαν στη χρήση του «Sabotage» λόγω της «σημασίας των εκλογών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.